Wie wil mij helpen, de titel van een klein klassiek muziekfragment uit een NTR documentaire te vinden?

In de documentaire over het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, zit een kort muziekfragment dat ik wel ken, maar ik kan niet op de titel komen. Is er hier iemand die het herkent? Ik wil heel graag weten wat het is!

http://player.omroep.nl/?aflID=12407305

http://ntrpodium.ntr.nl/page/archief/aflevering/12407305/ntr-podium

Het gaat om een fragment van 26 seconden, met zwartwitbeelden op de achtergrond van 12:56 tot 13:22, vrijwel direct na het Gloria van Vivaldi.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt bij verteld dat in die kerk een opname is gemaakt met de Chapelle Royale van werk van Mendelssohn. Volgens de discografie van Philippe Herreweghe zou het dan één van deze werken kunnen zijn: Mendelssohn: Psalmen en Motetten. Eiddwen Harrhy, Hervé Lamy, Peter Kooy, het Collegium vocale en de Chapelle royale. Harmonia Mundi HMC 901272. 1987 Zelf ken ik het gezochte fragment niet, maar wellicht helpt het jou om te herkennen welke titel het betreft. Vergeefse pogingen heb ik gedaan om de tekst te verstaan. Daarmee zou je het werk kunnen vinden door te zoeken bij http://www.recmusic.org/lieder/search.html .

Bronnen:
http://www.musicalifeiten.nl/uitvoerende-k...

Mail de makers van het programma of de omroep waar het op was; zo ben ik ooit aan een heel mooie cd gekomen waar een fragment van afgespeeld werd (over de watersnoodramp in 1954). Meestal krijg je antwoord; ze zijn dan blij dat je echt gekeken hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100