Volgende stap met gitaarspelen?

Ik speel nu al zo'n 4 jaar gitaar en loop een beetje vast. Ik weet niet echt meer wat voor liedjes ik kan leren, aangezien ik niet echt veel uitdagende liedjes ken (rock vooral, solo's gaan mij vaak ook goed af). Wat zijn nu volgende stappen, waardoor mijn gitaarspel verbeterd? Ook liedjes van andere genres probeer ik te spelen, maar vaak ga ik terug naar rock.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zelf geef ik gitaar lessen, en ik kan je vertellen er is nog genoeg te leren voor jouw. zelfs ik ben niet niet uit geleerd. ik speel ondertussen al 9 jaar vaar van 2 jaar prive lessen. ik denk dat jij zo als je al aangeeft solos heel goed kan en je zegt dat je terug blijft vallen op rock. ik weet niet of je al kan Tappen ? hammer on pull of? zo niet zou je daar in kunnen verdiepen. ook heb je nog blues akkoorden en (blues) pentatonics. 1 tot 5. deze hebben zeer goeie solo mogelijk heden. ook kan je denken aan arpeggios om snelle coole solos te spelen. of ga oefenen met de barre akkoorden. of je paakt een paar meester gitaristen zo als john petrucci en ga glasgow kiss leren dan ben je wel even zoet. al deze oefeningen zijn te vinden op internet. als je interesse hebt, ik geef gitaar lessen in de regio amsterdam.

Je kan naar tmf chart gaan en daar de meeste geluisterde liedjes bekijken en die daarna spelen

Probeer klassiek met rock te combineren, zo val je minder snel terug op alleen rock zoals je beschrijft. Probeer de youtube link eens na te spelen er staan op youtube ook voorbeelden hoe te spelen dit is een gitaar stuk voor gevorderden en is een mix tussen klassiek en rock succes.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=pKmkOIlHbok

Google eens op guitartabs of guitarchords. Je krijgt dan vaak hele lijsten met liedjes, op alfabetische volgorde. Zoek een leuk liedje en ga oefenen. Succes!

Het lijkt mij een goed idee om eens wat klassieke muziek te leren spelen. Van Bach en Vivaldi is geen muzikant slechter geworden, zeker als je naar een uitdaging zoekt is het een goed idee om je in klassiek te verdiepen. Als je liever in het rockstraatje blijft, is het wellicht een goed idee om speed metal en death metal te leren spelen. Metal is een vrij breed straatje en biedt genoeg uitdaging. Silent Jealousy van X Japan en Take no Prisoners van Megadeth zijn twee leuke metalnummers om eens je tanden in te zetten.

hey hey, ik hou elf ook van rock en daar ga ik ook naar terug (Sorry moest ik even zeggen) maar waarom ga je niet een band zoeken of lekker jammen? van jammen leer je ook meer, wat je maybe al deed, maar ga meer jammen of op verschillende plaatsen (zie je ook nog is wat) en wat dacht je van zelf rommelen en eigen liedjes schrijven? wanneer je dat doet leer je er ook van en mee rhoe dingen in elkaar passen en ook nog al je andere style probeert en terug komt op rock waarom meng je e dan niet? bijvoorbeeld bluesrock? nouuu hopelijk hielp dit wat=] ohw en nouja ga echt door het is zonde niet door te gaan een gitaar is o geweldig instrument

van louter covers word je geen echt goeie gitarist (doorgaans), mensen als hendrix hadden het geluk zoveel talent te hebben als autodidact boven het maaiveld uit te komen. maar dit is meer uitzondering dan regel. in de regel moet je theorie gewoon goed zitten. covers spelen doet dit maar ten dele en daarom loop je waarschijnlijk vast. om dit te doorbreken moet terug naar de basis: tertsenleer, noten leren lezen en spelen. ik zou op les gaan of van leraar wisselen mocht je al les hebben. wat leesvoer http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-gitaar/666764555/index.html http://www.huisvolmuziek.nl/scripts/prodView.asp?idproduct=77469

ik speel zelf ook ongeveer 4 jaar gitaar en ik heb laatst van mijn gitaarleraar de pentatonische am toonladder geleerd. Als je die kan of gaat leren moet je met de akkoorden die in het schema amineur passen (: am, bm, c, dm, em, f7m, g7 of g) een akkoorden schema maken. als je dat kan op nemen heb je een soort begeleiding op de am pentatonische toonladder. op die begeleiding kan je dus een hele mooie langdurige solo spelen. ( omdat solo's je zo goed afgingen) leek me dat een goed idee voor jou. ik hoop dat je er wat aan hebt ik vind het namelijk wel heel leuk. ps het haalt flink geld op met koninginnen dag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100