ben ik nu verslaafd aan muziek?

Ik luister als het kan het liefst 24 uur perdag naar muziek maar ik slaap ook met muziek en zonder kan ik niet slapen. Tijdens de les luister ik veel
Ben ik nu verslaafd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je verslaafd bent, want het lijkt erop dat je niet zonder kunt. Wanneer je afhankelijk wordt van een bepaald middel, dan ben je in principe verslaafd.

Nee een verslaving zal het niet zijn. Probeer wel soms je muziek uit te zetten. Stilte is ook goed.

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Zoals jij het beschrijft kun je niet buiten muziek. Dus zou je verslaafd zijn. Je kan er zelf achter komen door een paar dagen (bijna) zonder muziek door te komen. Als dat zonder problemen lukt, ben je waarschijnlijk niet verslaafd. Lukt het niet en verlang je heel erg naar muziek en krijg je er geestelijke of lichamelijke klachten van, dan ben je waarschijnlijk wel verslaafd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verslaafd

Ik denk nog niet dat je dit echt als verslaafd kunt beschouwen, hoewel het er al wel op begint te lijken. Naar mijn idee ben je verslaafd wanneer je ontwenningsverschijnselen vertoont wanneer je dus bijvoorbeeld niet muziek luistert. Jij kunt niet slapen als niet muziek luistert, maar dit kan ook betekenen dat muziek gewoon een rustgevende werking voor jou heeft, het hoeft nog niet te betekenen dat je verslaafd bent. Wanneer je als kind met het licht aan slaapt, dan betekent dit niet dat je verslaafd bent aan licht, eerder dat je (bijvoorbeeld/misschien) bang bent voor het donker of wat het met zich meebrengt.

zolang je er geen nare gevolgen aan over hebt is jou "verslaving" niet zo erg... zoals alcohol en drugs maar het is wel een verslaving als het 24/7 is

Ik ben een muziek liefhebber en luister ook het liefste de hele dag naar muziek maar aan muziek kun je nooit verslaafd raken, muziek is een afleiding die jij blijkbaar heel erg nodig hebt en dat heb ik ook. Wat wel kan is dat je je even niks met jouw omgeving te maken wilt hebben door muziek te luisteren. Dat komt dan niet door de muziek maar misschien wel omdat je geen zin hebt met andere mensen te praten en gewoon omdat je ook van muziek houdt maar het hangt er van af wat je luistert.; -luister je naar alle muziek die je hoort op de radio -luister je alleen maar naar muziek op je Ipod of wat dan ook die je er zelf opgezet hebt -luister je alleen naar een paar nummers die je zelf op jouw Ipod of dergelijke hebt gezet Als je je naar alle muziek luistert die je op de radio of Ipod of wat dan ook hoort dan denk ik dat je je wilt afsluiten van jouw omgeving en dus geen zin hebt met mensen te praten,en dan wordt het tijd om eens een keer met vrienden samen naar muziek te luisteren en samen een soort van top maken van de mooiste nummers luister je alleen naar een paar favoriete nummers dan ben je niet verslaafd maar wil je jezelf alleen maar terug trekken in jouw eigen wereldje en niks met de rest van de wereld te maken hebben, dan ben je ook niet verslaafd maar is het wel handig eens met iemand te praten over jouw leven en wat je eigenlijk wilt gaan doen want je gaat je dan wel erg afzonderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100