Wat is een goede zangtechniek?

Ik bedoel als ik zing sta ik daar te hijgen, wat helpt?

Toegevoegd na 4 minuten:
Ademtechniek dan ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede zangtechniek hangt niet alleen van ademhaling af, maar is een complex geheel van allerlei zaken. Andersgezegd: als je een perfecte ademhaling hebt, zodat je niet staat te hijgen (zoals je schrijft) en je doet andere dingen (nog) niet goed, dan heb je er niet zo veel aan, dat je ademhaling in orde is. En het zou zelfs kunnen zijn, dat het onmogelijk is om je ademhaling goed te gaan beheersen, zonder eerst andere dingen goed te doen. Je zou het kunnen vergelijken met autorijden. Als iemand vraagt: wat is een goede techniek om auto te rijden, dan kun je tips krijgen als, rechts rijden, geen gas geven als je versnelling in vrij staat, of niet te veel gas geven als je in de 1e versnelling staat. Maar je zult begrijpen dat het daar ook een samenspel is van vaardigheden. Aan één zo'n tip heb je niet zo veel. Als je echt goed wilt leren autorijden, of zingen moet je eigenlijk les nemen. Een zangleraar zal uitgaan van jouw stem, en jouw mogelijkheden, en je de juiste tips kunnen geven. Om toch een antwoord te geven op je vraag, hieronder 2 links, met oefeningen en een stel tips. Succes!

Bronnen:
http://forum.scholieren.com/archive/index....
http://www.ikjk-challenge.nl/zangtechniek.html

Probeer is ademhalingsoefeningen. Adem zo diep in als je kan, maar doe dit gecontroleerd. Hou dan je adem even vast. En adem dan weer gecontroleerd uit. Je adem moet naar je buik gaan en niet naar je borst. Dus adem via je buik. 15 seconde in 5 seconde vast houden 15 seconden uit herhaal dit een paar keer. Probeer als je zingt niet te knijpen. Hiermee creëer je als je knijpt een soort van net geluid. Dit doe je vooral als je hoog wilt zingen. Leg je vind op je adamsappel en zorg wanneer je zingt dat die zo laag mogelijk blijft. Als test kan je bijvoorbeeld opeens heel hoog zingen, dan merk je dat je adamsappel omhoog gaat. Probeer dit laag te houden. Door veel te oefenen lukt het vanzelf. succes Toegevoegd na 1 minuut: net = nep vind = vinger

Je moet in ieder geval met je buik adem halen. Niet met je borst. Anders krijg je valse lucht en op den duur last van stem problemen.

Bronnen:
http://www.stemstudio.nl/boek/voorbeeld.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100