Op zoek naar ''melodische'' muziek, wie weet zulk soort bands? (Klik als je niet weet wat ik bedoel)

Ik snapte heel lang niet waarom mijn muzieksmaak zo divers was. Ik denk dat ik het nu weet. Ik hou van artiesten/bands die kleine rifjes en melodieën in bijna al hun regels verwerken. Ik zal wat voorbeelden geven:

Silversun Pickups (''Sort of'', ''Catch & Release'', ''Growing old is getting old'' en meer)
Colplay (''42'', ''Yes'', en meer)
Disturbed (Ja, zelfs deze band met nummers als: ''The Night'', ''Indestructible'' en meer.)
Biffy Clyro (''God & Satan'', ''Whorses'', ''That Golden Rule'' en meer)

Vooral de Silversun Pickups doen dit sterk.

Bedankt voor je tijd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De muziek die je noemt is vrij nieuw, maar als je van je van melodie en die kleine rifjes houdt, zal ik ZEKER Dire Straits (eerste 2 albums vooral) En J.J. Cale (zijn hele repetoire ieder nummer is is weer anders en geen 2 x hetzelfde), hij is vrij onbekend, maar Eric Clapton en Dire Straits zouden niet de muziek maken die ze nu maken als hij er niet was) Nummers: Dire Straits: Six Bladed Knife In the gallery J.J Cale: After Midnight Same Old Blues Tijuana (De rest van zijn nummers haha)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=wADwIZ6V3NY...
http://www.youtube.com/watch?v=Ry3lFfWTvi8

Ik kan mij vinden in al jouw muziek. Ik luister ook hier naar: Explosions in the sky (your hand in mine) Switchfoot (company car) Slash (Crucify the dead) Avenged Sevenfold (nightmare) Jet (K.I.A) Audioslave (Origional Fire) misschien zit er iets tussen? :) Toegevoegd na 23 seconden: Original fire*

Probeer Atreyu ;) Melodic Metalcore. Maar dan moet je niet de eerste albums luisteren, want dat is Hardcore Screamo en ik denk dat je dat misschien dan minder vindt Probeer: The Theft When Two Are One Honor Lead Sails Paper Anchor Bleeding Is A Luxury Storm To Pass Lonely Gallows Andere bands: Super melodisch is System of a Down, maar je moet er maar net van houden.

Ik vind Marillion, Misplaced Childhood nog steeds erg goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100