Ik zoek een nummer uit de jaren 80 dat begint met het luiden van een klok (3x) en daarna ah hahaha en gitaren. Geluid klinkt als AC/DC. Geen Metallica

Hoi,

Ik ben al heel lang op zoek naar een nummer waar ik de titel niet van weet, maar ook niet wie de uitvoerend artiest is.

Midden jaren 80 had mijn broer een casettebandje met mooie beginstukjes. Daar stond een nummer op dat begon met het luiden van een klok (3x) en daarna iets van aah hah hah hah hah gevolgd door muziek (gitaar geloof ik). Het is niet When the bells toll van Metallica. Kan iemand eens in zijn geheugen graven en kijken of dit enigzins bekend voorkomt?

Ik heb iedereen die het misschien kan weten al gevraagd, maar helaas!

Ik wacht in spanning op de reakties! Ik hoop dat het lukt, voor mij is dat nummer jeugdsentiment. Achter in de toyota 1000 van mijn broer en dan keihard dit nummer!

Es

Weet jij het antwoord?

/2500

begint het niet met.. ding dong ding dong Toegevoegd na 21 minuten: misschien is het aha met crying in the rain

cliff richard and the shadows sea cruise http://www.youtube.com/watch?v=CR6H9kz1Qrk Toegevoegd na 5 minuten: http://www.youtube.com/watch?v=-2OgX-1X4fg&feature=related

Het zou kunnen zijn from the underworld. En dan zou de band the herd kunnen zijn. Toegevoegd na 6 minuten: Het liedje komt uit 1977 en het is te beluisteren op you tube.

Is het wellicht Fool's Overture van Supertramp. Dit is een lang nummer waar op 2 min.43 kerkklokken te horen zijn en vanaf dat moment wordt het prachtig. Bekijk het filmpje maar eens. Een erg mooi nummer met verschillende lagen. In ieder geval prachtig om hard in de auto te draaien.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=TLbYL10c1zo

Ik zat te denken aan The Sweet ,maar dat is een nummer uit 1973 en i.p.v. de klokken sirenes in het begin ..maar WEL beginnend met Ahhaaaaaaaaaaaa Ahaaaaaaaa http://www.youtube.com/watch?v=BgrYf7VWASE Blockbuster !!

Thunderstruck van Ac/Dc.. begint niet met 3x een klok, maar dat met die klok kan ook van een ander nummer geweest zijn . Bij thunderstruck heb je wel dat ''ahaahaaahaahaaa'' THUNDER ''ahaahahahahwaaah'' Thunder!

Ik denk aan: Requiem van Slik met Midge Ure.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100