ik wil een nieuwe gitaar kopen. ik speel vooral pop klopt het dan dat ik beter een staal snarige gitaar kan kopen en waarom dan?

het zou ook fijn zijn als Julie een merk en een prijs erbij zouden willen zetten van een goede gitaar alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, een staalsnarige is iets scherper van klank en je hoeft hem in een band minder hard te zetten om gehoord te worden. Ik zo een gitaar van yamaha met versterkingselement nemen. dat versterkingselement hoeft alleen als je in een band gaat spelen. de prijzen liggen tussen de 500 en 2000 euro. In Den Haag heb je rock palace daar hebben gespecialiseerd personeel. ik weet niet of je die ook in andere steden hebt. Daar zou ik kijken Toegevoegd na 2 minuten: je kan ook een gitaar voor klasieke muziek nemen. daar stalen snaren en versterkingselement opzetten

Je kunt een goedkope chinese clone kopen,maar ook een Ibanez mét garantie en goede back-up. De instapprijzen zijn bizar laag,terwijl je wel een goede basiskwaliteit krijgt. check de ibanezshop.

Ik heb zelf een Fender met Stratocaster, die is staalsnarig. Er komt ook wel een mooi geluid uit!

Stalen snaren zijn beter voor pop, omdat pop liedjes vooral worden begeleidt met akkoorden en die klinken veruit het mooist en het luidst op stalen snaren. Het is wel even wennen, de spanning op stalen snaren is namelijk 2x zo groot als op nylon snaren (spaanse gitaar), dus je moet wel even flink je vingers trainen. Ik neem aan dat je dan een zo goed mogelijk maar ook zo goedkoop mogelijke akoestische gitaar zoekt. Bij Music All In hebben ze veel gitaren tussen de 100 en 250 euro die erg goed zijn! Welk merk maakt niet veel uit, maar Fenders zijn wel de beter verkopende. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100