Kent iemand leuke toneel-/musical liedjes in het Nederlands?

Ik moet voor mijn toneelopleiding een Nederlands musicalnummer zingen. Heeft iemand een idee wat een mooi/leuk nummer is om te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De liedjes van Mamma Mia vind ik persoonlijk erg leuk en omdat de meeste generaties Abba kennen, spreekt het volgens mij veel mensen wel aan. Zelf vind ik "Dank je voor de liedjes" erg leuk en neutraal qua tekst, maar er zitten ook veel andere mooie nummers tussen en van gevoelig tot vrolijk, dus genoeg keus volgens mij.

Bronnen:
Cd: Nederlands Castalbum van Mamma Mia de musical

Het hangt van je stem af. Ben je sopraan of alt? Houdt je van "mooi " zingen of liever iets cabaret achtigs? Er is zoveel op dit gebied. Ik wil je aanraden bij Musicals te kijken en heel veel liedjes beluisteren. Totdat er een naar je zin is. Ik zou niet zo'n heel populair, bekend liedje nemen. Omdat onwillekeurig men gaat vergelijken met het origineel. Succes

Ik ben helemaal gek van Aïda ! Dat zijn zúlke mooie nummers, er zitten ook hele diepgaande nummers bij (als de Dans van de Mantel of Vergeet Hem), zoek het verhaal eens op! Veel musicals van Andrew Lloyd Webber zijn in het Nederlands vertaald; over het algemeen echte meezingnummers. Als van de musical (Joseph, Evita (!) of Cats) Maar misschien spreken liedjes van the Sound of Music je wel aan? Of Pattycoat? Vind ik persoonlijk verschrikkelijk, maar is nu wel hip natuurlijk Ik zou eens musicals gaan googlen, kan je zelf de musical en een leuk bijbehorend nummer kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100