hoe heet de bedenker van etude, mijn gitaarleraar liet het mij horen ik vond het zo mooi maar ik kan het niet weer vinden. Het is moeilijk te spelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is moeilijk te zeggen zonder het te horen, er zijn heel veel etudes. Een etude is een oefenstuk, het is niet de titel.

Bedoel je een etude van Fernando Sor, of van Matteo Carcassi, of misschien van Dionisio Aguado? Er zijn zoveel mooie etudes geschreven.... Toegevoegd na 24 minuten: Ineens denk ik weer aan die tijd dat mijn zusje gitaarles had. Op een gegeven moment kwam ze thuis en vertelde dat ze zo'n mooi stuk had geleerd. Maar het had zo'n vreemde naam, ze vroeg zich waarom zou het zo heette: Valse lente. Net zo iets als deze vraag dus. Valse lente is de Franse benaming voor langzame wals. Daar bestaan er heel veel van. Etude is de Franse benaming voor oefenstuk. Welke van al die oefenstukken zou je bedoelen?

Dit is hetzelfde als vragen naar "dat mooie verhaal" - er zijn er zoveel. Je beste optie: aan je gitaarleraar vragen wat het was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100