Waarom zingen mensen mee als ze een liedje mooi vinden?

Toegevoegd na 3 minuten:
Hier ben ik wel erg benieuwd naar.. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zingt mee, omdat het mooie nummer je een prettig gevoel geeft. Door dit zingen creëer je het gevoel dat je geheel bent met het liedje, dat je dus actiever het positieve gevoel in je opneemt, omdat je niet alleen een passieve luisteraar, maar ook een actieve artiest bent van het nummer.

Dat heeft te maken met gevoel! Als een voor jou gevoelig lied je 'aanspreekt', nodigt dat uit tot meedoen. Neurien en meezingen zijn vaak het gevolg...

omdat men blij wordt van een mooi lied en als je de tekst {denkt} te kennen dan ga je lekker meezingen. Zingen is ook een vorm van ontspanning voor veel mensen ,ff alle frustratie van je af bleren.

Het valt ook op dat mensen vaak mee zingen terwijl ze dit een verschrikkelijk nummer vinden. (heb ik zelf ook) mar misschien komt het omdat het bekend is en wat bekend is zing je mee.

als je een liedje mooi vind dan luister je het vaak en dan weet je meestal heel veel stukken van de tekst. en dan gaat het automatisch omdat je de tekst wel kent.

Als je iets mooi vindt geeft dat een gevoel van verbondenheid en samenzang kan dat gevoel nog versterken; zeker als men samen in een groep zingt, maar samen met een radio kan op zijn beperkte wijze als vervanging gelden.

Herkenning van de tekst, geraakt worden door een melodie, herinnering aan iets of aan vroeger of aan een persoon, fan van de zanger of zangeres. 't Gaat vaak vanzelf. Je hoort een liedje, je draait de radio harder, je neuriet wat mee of je zingt of je galmt mee. In de file doe ik dat vaak. Met mijn vingers op het stuur het ritme meetikken en dan lekker meezingen. :)

Het antwoord zit in je vraag. Omdat ze het mooi vinden. In andere woorden, omdat het nummer beantwoord aan een gevoel in jezelf. Je kunt je ermee identificeren. Meezingen versterkt dit gevoel in jezelf.

men noemt dit verschijnsel ook wel "het feest der herkenning".je hoort iets wat je herkent en mooi vindt,dat maakt je blij,en dat uit zich in het meezingen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100