Ik heb Apple oortjes , hoe kan het dat de ene kant nu kopt is maar de andere kant niet?

ik heb al meer dan 2 jaar dezelfde oortjes hoe kan het dat nu de linker kapot is maar de rechter nog prima werkt ? waarom gaan ze niet tegelijk kapot , ik heb dit nu al heel lang, de rechter is zachter dan de linker en als ik de oortjes omdraai is het andersom dus het licht aan de oortjes, hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo, Ik heb deze vraag een tijdje geleden voor mevrouw beantwoord hier op GV, kan hem alleen niet meer vinden.. De oortjes hebben hele dunne draadjes, waardoor er gemakkelijk een kabelbreuk in de oortjes kan ontstaan. Ik heb nu mijn 2e iPod, en bij beide zijn de oortjes op dezelfde manier als die van jou kapot gegaan. Je moet het maar voor lief nemen dat die oortjes gewoon een keer kapot gaan, aangezien Apple er ook geen garante op geeft. Zelf heb ik mijn Apple oortjes vervangen voor sennheiser cx300 oortjes, doen het altijd nog perfect, en sennheiser heeft goeie service wanneer er een product kapot is, vanmiddag is mijn koptelefoon van sennheiser (hd205) toevallig stukgegaan (ook door kabelbreuk) hij is anderhalf jaar oud, en heb hem net op de post gedaan. Zal waarschijnlijk spoedig een nieuwe krijgen. Het probleem kan ook liggen aan de Jack van de oordopjes (dus in de iPod zelf) maar dit zul je even moeten testen door er andere oordopjes in te doen waarvan je zeker weet dat ze werken. Als het inderdaad een kabelbreuk is, en je beweegt de draad op de plek van de breuk, kan het zijn dat je hem dan soms wel goed hoort. Dit is helaas een vaak voorkomend probleem, en het is niet zelf op te lossen (heb alles zelf al geprobeerd).

misschien zit er een draadje los van binnen ... je zou dat even na kunnen kijken

Zou misschien kunnen dat het draadje naar het rechteroortje meer weerstand ondervind, door bijvoorbeeld klein kabelbreukje, waardoor het signaal wel doorgegeven wordt, maar in verhouding met het linkeroortje een zwakker signaal aan het eind overhoudt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100