Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie weet de titels van twee films over tijdreizen die ik zoek?

Als kind heb ik vroeger twee films over tijdreizen gezien, maar ik weet de titel niet meer. De ene gaat over iemand die met een deltavlieger op pad gaat en uiteindelijk ergens in de prehistorie terecht komt. De andere gaat over typetjes zoals Astrix en Obelix die op pad gaan en plotseling in de moderne wereld belanden. Zij verbazen zich over bijvoorbeeld een straat die van asfalt is gemaakt.
Ik heb vaak lopen zoeken naar deze films, maar ik kan ze niet vinden. Heeft iemand een idee?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

In een aflevering van de Australische televisieserie Winners, uit 1985, genaamd Quest Beyond Time, reist de hoofdpersoon met een deltavlieger naar een tijd waarin de mensen in lompen lopen. Hij blijkt naar de toekomst te hebben gereisd, maar de mensen zien eruit alsof ze in de prehistorie leven. Er heeft namelijk in de tussentijd een nucleaire ramp plaatsgevonden.

Zie https://www.youtube.com/watch?v=bTOXB9Orzv0.
...
De serie Winners is een serie van televisiefilms, begrijp ik van de informatie op https://en.wikipedia.org/wiki/Winners_(Australian_TV_series).
...
Hier https://aso.gov.au/titles/tv/winners-quest-beyond-time/ vind je nog twee korte stukjes uit de film. Volgens de informatie op die website duurt de hele film 48 minuten.
...
De andere film die je zoekt is waarschijnlijk Les Visiteurs, een Franse film uit 1993, over twee mannen uit de Middeleeuwen die per ongeluk terechtkomen in 1992. Van die film is een Amerikaanse remake gemaakt, in 2001, met de titel Just Visiting. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Les_Visiteurs en https://en.wikipedia.org/wiki/Just_Visiting_(film).
(Lees meer...)
Toegevoegd op 09 september 2019 22:06: tekst
Antoni
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding