Bestaat er een film over Esperanto (taal) waarin duidelijk te zien is dat deze taal niet heeft doorgezet als algemene taal in de wereld?

Ik vroeg mij af waarom er verschillende talen op de wereld zijn en ik las net dat ze vroeger hebben geprobeerd om over heel de wereld een algemene taal te spreken, namelijk Esperanto;

Ik vroeg mij af of er langdurige films bestaan over deze tijdperk waarin duidelijk wordt gezien dat deze taal nooit goed genoeg heeft doorgezet?

Alvast hartelijk dank

Toegevoegd na 12 minuten:
Met langdurige film bedoel ik dan een speelfilm of documentaire...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze aflevering van Andere Tijden gaat over 'de teloorgang van het esperanto', over 'wat er mis ging'. Ik weet niet of je 'm lang genoeg vindt, hij is 30 minuten, de documentaire zelf is Nederlandstalig. Toegevoegd na 15 minuten: Er is ook een Nederlandstalige documentaire van 52 minuten, De nalatenschap van doktor Esperanto. Ik verwacht dat deze ook wel ingaat op dat het niet goed gelukt is, maar dat weet ik niet zeker. Er is ook een Engelstalige documentaire over esperanto, The Universal Language, maar die lijkt meer in te gaan op dat het in hun ogen wél een succes is geworden.

Bronnen:
http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/vpro...
http://esperantodocumentary.com/en/about-the-film
http://www.geschiedenis24.nl/speler.progra...

Ik heb wel een artikel gevonden over films in het esperanto op ww.delbarrio.eu/cinema.htm Verder is er nog een zeer lezenswaardig artikel te vinden op bijgevoegde bron over dokter Zamenhof. Toegevoegd na 5 minuten: http://www.delbarrio.eu/cinema.htm

Bronnen:
http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100