Wie heeft er een idee wat er toch in het doosje van Tim Smit zit?

Een student, Tim Smit, heeft een bijzonder sf filmpje gemaakt en op youtube geplaatst. Daar hebben nu al een miljoen mensen ernaar gekeken en grote studio's hebben Tijkm erover gebeld. Kijk even de link naar het filmpje.
http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4

Het interview in De Wereld draait door:
http://www.youtube.com/watch?v=E8rRb4z0gVA

Vraag is dus "Wat zit er in het doosje" "What's in the box?" iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even wat analyseren. 1. We zien een laboratorium. Dus het wel te maken hebben met een experiment of een test die gedaan is. 2. De 2 bedenkers hebben allebei natuurkunde gestudeerd. Het zal dus zeker te maken hebben met tijd/ruimte, dimensies en snaartheorie. 3. De wolk lijkt heel erg op de films waar een portal naar een andere ruimte of tijd is geopend. Mijn beste idee: Het is een buitenaards doosje dat gevonden is. En dat de sleutel blijkt te zijn om een poort te openen naar een andere dimensie. De studenten die ermee experimenteren ontketenen een ketting reactie die de een wormhole/wolk laat ontstaan. Aan het einde van het filmpje zie je een stukje van het ruimteschip dat er doorheen wil komen.

Een onuitputtelijke energie bron.

Een FANTASTISCH marketinginstrument.

Een puntzakje drop.

Gewoon even www.whatsintebox.nl in de gaten houden.

Een lampje.

Als je de link legt met Lost-schrijver JJ Abrams, in welk geval we waarschijnlijk dus ook nooit te weten zullen komen wat er in de box zit, want, zoals Abrams uitlegt: het mysterie is vele male spannender dan wat er OOIT in die doos zou kunnen zitten. Hier de speech; check vanaf 3min en verder geloof ik.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=vpjVgF5JDq8

Zul je nooit achter komen net zoals bij pulp fiction. Wat zat er in het koffer..

Is het niet gewoon een MacGuffin? Een MacGuffin is een object (bijvoorbeeld koffer, doosje etc.) die binnen een verhaal wordt gebruikt om de (hoofdrol)spelers te beïnvloeden of om het verhaal zelf een bepaalde kant uit te bewegen. Het specifieke aan een MacGuffin is echter dat het object zelf niet belangrijk is. De koffer in Pulp Fiction die hier al eerder genoemd wordt, maar ook bijvoorbeeld de koffer in Ronin, maar bijvoorbeeld ook het industriële proces dat de hoofdpersoon uitvindt in The Spanish Prisoner zijn praktijkvoorbeelden uit films. Dat laatste geeft overigens aan dat het object niet fysiek hoeft te zijn.

Ik ben het met de vorige spreker eens. Een Macguffin is namelijk niet meer dan een illusie. Het is hetgene wat je wilt zien. Bekende voorbeelden hiervan zijn de "Holy Grail" uit Raiders Of The Lost Ark en de "Sankara Stones" uit het tweede deel van Indiana Jones. Wat Tim Smit in zijn doos heeft zitten laat hij dus helemaal aan onze fantasie over....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100