Wat zijn typisch japanse films?

Ik moet als huiswerk een fragment van een typisch japanse film. Wat zijn dus typische japanse films als godzilla?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

akira ( engels gesproken) battle royale (japans gesproken) battle royale 2 (japans gesproken) deze japanse films staan bij mij op de plank alle 3 vind ik erg goed al moet je akira 2 x kijken en heel goed opletten Toegevoegd na 2 minuten: als het voor je huiswerk is zou ik zeker kiezen voor battle royale... dity gaat over een school klas .. voor hentai of manga denk aan sailor moon pokemon ( jaja dit is ook van japanse makelij)

Denk aan anime, zie hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anime Denk ook aan The seven samurai van Akira Kurosawa, later herfilmd als The magnificent seven: http://nl.wikipedia.org/wiki/De_zeven_samoerai .

Tora Tora Tora is er een

alles met manga. Ik herinner me ook een film van een kind op en kermisterrein, waarvan de ouders veranderen in dieren. meisje moet de ouders redden. geen idee meer hoe de film heet, was tekenfilm , wel goed Toegevoegd na 5 minuten: deze dus: Spirited Away Chihiro, een tienjarig meisje, is samen met haar ouders op weg naar hun nieuwe woning. Ze raken de weg kwijt en stappen een wereld binnen die geregeerd wordt door geesten en goden en waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?

De originele grudge (ju-on)

Het label De Filmfreak heeft inmiddels aardig wat Japanse titels uitgebracht: http://www.filmfreaks.nl Sinds kort brengen ze ook Japanse klassiekers uit onder het sublabel Koinobori. Total film heeft ook een aantal Japanse films uitgebracht: http://www.totalfilm.nl (o.m. Bin-Jip, The Taste of Tea, Kurosawa collectie Toegevoegd na 2 minuten: http://www.moviemeter.nl/forum/11/4509

Ichi the Killer! Super smerige Japanse horror/thriller. Fantastisch om in de klas te laten zien!

Op de pagina van wikipedia staat een aantal Japanse films. De list of die is incompleet en er staat zelfs niets op. Maar op Imdb staan er nogal wat. http://www.imdb.com/title/tt0351817/ http://www.imdb.com/title/tt0768120/ Toegevoegd na 2 minuten: Bij de meeste films staat ook een clip bij. Heb je gelijk het fragment. Je moet ze wel zelf even kijken. Succes! Toegevoegd na 1 dag: Aanvullende informatie: De eerste die ik noemde "Tasogare Seibei" is ook bekend als "The Twilight Samurai" met een eigen pagina op de Engelstalige wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Samurai

Battle royal (2000) controversiële Japanse film, echte aanrader.

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0266308/
http://www.youtube.com/watch?v=Y-T7yPJVvXw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100