heb een film opgenomen met mijn digitale camera en wil hem op youtube zetten, maar helaas hij is meer dan 2 gb nl 2,34 gb hoe kort ik dit filmpje in

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt dat inderdaad het beste doen met Windows Movie Maker of (voor Vista en Windows 7) met Windows Live Movie Maker. Dat laatste kun je hier downloaden: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker?os=other Zodra je het programma geïnstalleerd hebt, kun je een video toevoegen met de knop "Video of foto toevoegen". Via het tabblad "Bewerken" kan je de video splitsen en dus inkorten. (Dat kun je uiteraard doen zo vaak je wilt en waar je maar wilt). Ook de overgangen tussen de twee delen van de gesplitste video kun je regelen. Gebruik daarvoor de knop Overgangen onder het tabblad Animaties. Als je dat leuk vindt, kun je met de knop "Titel" (althans zo heet dat bij Windows Live Movie Maker) vóór of ná de video(‘s) ook nog een pagina met tekst maken. Je kan daarbij instellen welke (letter- en achtergrond)kleur je wilt gebruiken, het lettertype en hoe/hoe lang de tekst in beeld moet komen. Wanneer je zo’n tekst middenin een video wilt laten verschijnen (en niet over de beelden heen maar op een eigen, evt. gekleurde achtergrond) dan moet je de video, op het punt waar de tekst moet komen, eerst splitsen via het tabblad "Bewerken". Kijk anders even op YouTube. Als je "Windows (Live) Movie Maker" intypt, vind je verschillende instructiefilmpjes. Toegevoegd na 9 minuten: Zoals hierboven al gezegd, kun je de video ook omzetten naar een lichter bestand. Dat kan b.v. met Format Factory: http://format-factory.en.softonic.com/ Open het programma, kies tabblad "Video", klik op Converteren naar b.v. MPEG, het bestand toevoegen en de map kiezen waar je het MPEG-bestand wilt opslaan, op OK klikken en vervolgens klikken op Starten.

Delen eruit knippen met windows moviemaker

Converteren naar 3gp

Je kan hem van HD ofzo naar minder pixel veranderen het Beeld op pc blijft bijna even goed beelt iOS iets slechter maar dat maakt niet uit. Beeld van HD nooit naar 90 veranderen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100