Wat is een leuke Frans gesproken film voor een meisje van 16 (wel met ondertiteling)

Weet jij het antwoord?

/2500

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain Zonder meer. Toegevoegd na 4 minuten: Eigenlijk alles met Audrey Tautou, "une longue dimanche de fiancelles" (De lange verloving), Hors de prix (Onbetaalbaar),"Coco.

Amelie is een leuke!

De film 'Chocolat' schijn je op dvd ook in het Frans te kunnen zien. http://www.imdb.com/title/tt0241303/

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (of gewoon Amélie) is echt een topper. Als je meer van actie-komedie houd kan je ook 1 van de vier TAXI films kijken. De film Être et avoir heeft heel veel prijzen gewonnen en is een documentaire. Toegevoegd na 7 uur: Sorry, had niet door dat anderen Amélie ook melden terwijl ik na zat te denken. Yamasaki is ook wel leuk, met freerunning.

Ik heb echt dubbelgelegen om Bienvenue chez les Ch'tis. Het is een Franstalige komedie.

Delicatessen is een hele aparte film maar wel steengoed. Net als Amelie.

Taxi vond ik wel aardig http://www.imdb.com/title/tt0152930/ Manon Des Sources (qua sfeer erg mooi, maar wel wat deprimerend) http://www.imdb.com/title/tt0091480/ Public Enemy Number One - Part 1&2 http://www.imdb.com/title/tt0411272/

Gaat het dan om Frans te leren? Ik lag vroeger (ja ze zijn al oud en het is niet specifiek iets voor een meisje) in een deuk om de films met Louis de Funès (de Gendarme series)

Bilitis - heel prachtige beelden van de beroemde fotograaf David Hamilton, en een lief verhaal over een jong meisje, dat voor een oudere vriendin op zoek gaat naar een lieve minnaar. Maar de vriendin is alleen geïnteresseerd in het vriendje van Bilitis.... Hele mooie muziek ook, trouwens.

Ik heb wel een leuke voor je, laat je niet afschrikken dat de serie (film) uit 1964 is, want het speelt zich af in de 17e eeuw. Het is de serie van Angélique (markiezin der Engelen en nog 5 delen). Ik vond het destijds en nu nog een prachtige serie en het is met ondertiteling op dvd uitgebracht. Romantiek, liefde, spanning en avontuur.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=WpK2OlayWvg

Als het is om Frans te leren vind ik 'le petit Nicolas' een aanrader. Hij is echt grappig af en toe.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=HppvlEiZ2JE

De absolute toppers zijn de films van Jacques Tati . Maar . . . waar vind je die . Toegevoegd na 35 minuten: heb zojuist gegoogled , en bij Jacques Tati vele mogelijkheden gezien .

"Amelie", absoluut! "Un Long demanche" is veel te zwaar voor de meeste jonge mensen. Sowieso NIET "Irriversible"!

Entre les murs Over een bijzondere Parijse schoolklas, dus met leeftijdsgenoten en misschien herkenbare klassituaties

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt1068646/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100