Wat betekent 'functioneel naakt' in een film?

Wat is een goed voorbeeld hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hiermee wordt bedoeld dat naakt niet getoond wordt omdat mensen het wel leuk vinden om te zien, of omdat het prikkelt en dus goed verkoopt. Het moet echt een functie in het verhaal hebben. Het moet zo zijn dat een scène minder sterk is als dat bloot er niet in zou zitten. Hetzelfde kun je hebben met grof taalgebruik. Je kunt je figuren aldoor laten vloeken en schelden maar vaak heeft het geen nut. Wel als je een bootwerker van een trap laat afdon.... excuus.... vallen.

Gewoon een l*llig excuus om iemand in zijn blote kont,dan wel voorkant te filmen!

Als een verhaal zich afspeelt in een nudistenkamp dan is het functioneel als de acteurs naakt zijn. Meestal wordt het als smoes gebruikt om knappe actrices uit de kleren te laten gaan, een halve eeuw geleden werd een vrijpartij alleen symbolisch weergegeven.

Dat betekent naakt zonder 'bijbedoelingen', denk ik zo maar! Dus zoiets......?

Bij functioneel naakt moet ik altijd denken aan een stukje van Herman Finkers (en dan natuurlijk met een vet accent). Gerrit, wat vind jij bijvoorbeeld van al dat bloot op TV? - Nou, ik heb er geen bezwaar tegen, bloot op TV, maar het moet wel functioneel zijn. Het moet wel functioneel zijn, zeg jij, wat bedoel je daar precies mee? - Je moet er wel een stijve van krijgen."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100