Komen leden van koninklijke families relatief vaker om in het verkeer dan de gewone burger?

Hierbij schieten mij zo te binnen Koningin Astrid (België), Diana, Princess of Wales (Verenigd Koninkrijk) en Princess Grace of Monaco (Monaco).
Zo ja, hoe zou dit komen? Ikzelf bedacht twee hypothesen:
1. Wanneer men van koninklijken bloede is, reist men nu eenmaal veel meer dan wanneer men dat niet is.
2. Royalties krijgen sowieso veel media-aandacht, dus helemaal wanneer ze op een onconventionele manier komen te overlijden.

Wat denken jullie? Optie 1, 2 of een synthese daartussen? Of heeft dit een heel andere oorzaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn er relatief niet meer, dat lijkt maar zo. "Koninklijke" ongelukken krijgen meer aandacht dan ongelukken met gewone burgers.

je noemt 3 royalties die in de loop der jaren zijn omgekomen bij een ongeluk...en hoeveel gewone burgers komen er jaarlijks om in het verkeer?... iets van 750 in Nederland vorig jaar? Ik weet wel dat de dood van een bekend persoon/royalty veel breder in de media wordt besproken, bespeculeerd, gefotografeerd en beschreven dan de dood van gewone burgers..

Toch zit er wat in. Hieronder twee auto's van Willem Alexander (1988 en 1995) en in de bron de auto van Prins Bernhard in 1937, een ongeluk in Diemen, waarbij hij echt ongelofelijk geluk heeft gehad, hij reed met bloedsnelheid door de stad. Kortom, ik denk dat ze denken dat ze een engeltje op hun schouder hebben.

Bronnen:
http://beeldbank.nationaalarchief.nl/en/im...

Een derde optie vind je in de samenzweringstheorie. Bij Diana zeer in zwang. En wellicht niet eens zo ver gezocht want moord kwam vroeger wel vaker voor in koninklijke families. Dan Brown zou over de materie een romannetje kunnen schrijven met als plot dat er een knappe-vrouwen-moordenaar op zoek is naar koninklijk bloed (je noemt immers drie voorbeelden van knappe vrouwen). Toegevoegd op 15-05-2009 23:12:59 Persoonlijk denk ik dat het komt omdat elk drama wordt uitvergroot en vermenigvuldigd door de media. Bovendien is zo'n gebeurtenis er zo een die in het collectieve geheugen van een generatie wordt gebrand. Zoals bijvoorbeeld het drama van Apeldoorn er ook een is (en de eerste maanlanding etc).

Kijk op onderstaande link, en verbaas je dat het juist niet nog vaker voorkomt dat ze omkomen in het verkeer. Je kan ze toch typeren als verwende rijkeluiskindjes die met een auto van één of twee ton lekker willen rondscheuren! Toen Pieter van Vollenhoven in 1983 een gezin doorreed in Oostenrijk (door ZIJN schuld nota bene!) verscheen er een artikel van 3 regeltjes in de krant. En die is nu voorzitter van Veilig Verkeer Nederland... Over doofpotten gesproken...

Bronnen:
http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanv...

Je kan niet aan de hand van zo'n klein aantal ongelukken de stelling hard maken en daar een conclusie uit trekken. Je kan daarnaast ook nog eens hypothesen bedenken die juist aangeven dat zij relatief minder ongelukken hebben: 1: koninklijke families krijgen vaak een escorte bij het reizen en worden exta beveiligd 2: koninklijke families rijden in dure, gepantserde auto's die de kans op ongelukken verkleinen.