Muziek: Is welke bekende nummers zit een verborgen of dubbelzinnige boodschap?

Toegevoegd na 7 minuten:
Liedjes die iedereen braaf meezingt zonder echt te beseffen waar het over gaat...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Altijd is kortjakje ziek.. 'Kortjakje betekent 'wijd / open bloesje' en verwijst naar het uitdagende beroep van Kortjakje. 'Altijd ziek' is een metafoor voor iedere dag in bed: prostitutie. Zondags gaat Kortjakje schijnheilig naar de kerk met een met zilver beslagen bijbel, een verwijzing naar de profijtelijkheid van haar professie.'

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Altijd_is_Kor...

Queen: "anotherone bites the dust", in dit nummer zit de boodschap;"start to smoke marihuana".

Het stikt daarvan. Een van de bekende is een nummer van de Beatles uit 1967: Lucy in the Sky with Diamonds. Volgen velen zouden deze woorden een referentie zijn naar de drug LSD, waarmee The Beatles, en met hen vele andere artiesten experimenteerden.

Hotel California, er zijn wel verschillende soorten uitleg die toegepast worden. Toegevoegd na 4 minuten: De abstracte opzet van de tekst heeft ertoe geleid dat veel mensen er hun eigen interpretaties aan hebben gegeven. Een veelgehoorde theorie is dat de tekst een allegorie is voor het hedonisme en de zelfvernietiging in muziekindustrie van Zuid-Californië gedurende de jaren 70 van de 20e eeuw. Don Henley noemde het "our interpretation of the high life in Los Angeles"[1] Tijdens een optreden in The Howard Stern Show op 17 juli 2008 gaf Don Felder de volgende omschrijving van de oorsprong van de tekst: "Don Henley and Glen wrote most of the words. All of us kind of drove into LA at night. Nobody was from California, and if you drive into LA at night... you can just see this glow on the horizon of lights, and the images that start running through your head of Hollywood and all the dreams that you have, and so it was kind of about that... what we started writing the song about. Coming into LA... and from that Life In The Fast Lane came out of it, and Wasted Time and a bunch of other songs." Andere theorieën over de tekst zijn dat de tekst satanistische aspecten zou bevatten (met name de zin but they just can't kill the beast), dat het hotel uit het lied het Camarillo State Mental Hospital (een inrichting voor mentaal gehandicapten) zou zijn, en dat de tekst een metafoor is voor kanker. Al deze theorieën zijn echter ontkend door de Eagles.[2] Een populair gerucht aan de University of North Texas is dat het lied zou gaan over Don Henley’s ervaringen van toen hij met Bruce Hall samenwoonde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hotel_Califor...

Het Smurfenlied!! Pas maar op....! Zelfs de liedjes van 'onze' Vader Abraham blijken een verborgen boodschap te hebben - zie bron. (zie het als amusementswaarde, niet zozeer als serieus bericht...)

Bronnen:
http://www.dagboekkamer.nl/reageerbuis/cnn.com.htm

Annie M.G. Schmidt liet iedereen meezingen: ....Stekkie van de Fuch Fuch Fuchsia En dat in een tijd waarin de normen en waarden nog wel aanwezig waren. Het F.woord werd luidkeels door elke nette burger uit volle borst meegezongen. In wikipedia: Het lied Wil u een stekkie van Annie M.G. Schmidt (tekst) en Harry Bannink (muziek) uit de serie Ja Zuster, Nee Zuster gaat over een stekkie van de fuchsia. In het refrein komt de regel "van de fuch fuch fuchsia" voor.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fuchsia

White Rabbit van The Great Society lijkt over Alice in Wonderland te gaan, maar zit vol met verwijzingen naar drugsgebruik.

Butterfly - jason mraz. Het lijkt zo onschuldig, maar jason is best een viespeukje :p desalniettemin leuk liedje

Lets go outside van George Michel. Na zijn arrestatie vanwege onzedelijke handelingen in het openbaar, een boodschap aan de sterke arm die hem gearresteerd heeft.

Zo vind ik nog steeds, Welterusten meneer de president, van Boudewijn de Groot,een nummer die heden ten dage nog steeds van toepassing is.of het nu om Amerika of Nederland gaat.Een echte duidelijke boodschap , toch?

In onder andere: K3 - Oma's aan de top (Als je hem achterstevoren afspeeld hoor je 'Grote massa moord') Pink Floyd heeft veel diepzinnige muziek gemaakt Doe Maar - De Bom (Referentie naar de koude oorlog) Er zijn er zo veel.

Lilly Allen - It's not fair. Het lijkt een lief liedje maar het is een veroordeling van een egoistische vriend

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=fUYaosyR4bE

Rihanna - Umbrella en misschien ook andere liedjes van haar. In dit filmpje legt een man het helemaal uit over de videoclip en de lyrics. Rihanna's "Umbrella" Is A Satanic Song???

Bronnen:
http://globalgrind.com/channel/culture/con...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100