Ik heb ooit gehoord dat Flipper, de tv-dolfijn, zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf te verdrinken.Is dit waar of slecht een broodje aap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op 10:20 wordt het verteld.

Bronnen:
http://vimeo.com/17894821

Een dier heeft niet de intelligentie vermogen om zelfmoord te plegen. Het is een broodje aap.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/dieren-bewu...

Ik heb dit ook gehoord, verteld door de maker van de Flipper-films, die nu een fervent dolfijnen-redder is, en spijt heeft van het maken van al die films (en de dofinarium-cultuur die er bij komt). Of hij het verzonnen heeft om een punt te maken, of dat het echt is gebeurt, zullen we nooit weten, want er was geen camera bij.

De rol van Flipper werd vertolkt door zeven tuimelaars, waarvan Suzy en Cathy de bekendste zijn. In 1997 stierf de laatste der tuimelaars die de rol van Flipper speelde in de originele televisiereeks. Deze 'Flipper', genaamd Bebe, stierf op 41-jarige leeftijd in het zee-aquarium van Miami. Dus nee, dit is niet gebeurd.

Ja het is waar alleen heeft hij niet geprobeerd zichzelf te verdrinken maar hij is gestopt met ademhalen. Ik heb ooit gezien in een documentaire The Cove dat ze hun ademhaling zelf regelen.

Een van de dolfijnen die Flipper speelde heeft volgens het artikel waar je via de onderstaande link op komt zelfmoord gepleegd. Vreselijk als je dit leest, wat doen we dieren in gevangenschap aan.....:,-(

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/9516/De-dolfijnen...

Volgens Richard O'Barry, de trainer van de dolfijnen die flipper speelde in de serie, heeft een van deze dolfijnen "Kathy" zelfmoord gepleegd.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ric_O%27Barry

Dat is net zo'n sterk verhaal als dat Flipper was doodgetrapt door Skippy The Bushkangaroo. Broodje aap, media sensatie, extra aandacht voor de serie. Een beest kan niet bewust zelfmoord plegen. Het arme beest zal best gestorven zijn, een hersenbloeding hebben gehad dat hij verdronk, maar dat een dolfijn dit bewust doet in het kader van zelfmoord, broodje vis, eh aap.

Het is broodje aap een dolfijn heeft niet de inteligentie om zelfmoord te plegen een dolfijn haalt namelijk niet automatisch adem zo als een mens maar moet dat bedenk dat hij dat weer nodig heeft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100