Wat heeft Franz Schubert Gestudeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Franz heeft les gegeven als hulp onderwijzer, bij zijn vader, die onderwijzer was. Dit vooral omdat hij anders in dienst moest. Gestudeerd heeft hij niet, hij was zijn hele leven met muziek bezig en dat bracht weinig geld in het laadje. Hij was straatarm.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Franz_Schubert

Viool en zang. Hij zal ook wel wat lagere school hebben gehad. Maar hij heeft volgens mij niet een echte studie gedaan. Zijn vader had 19 kinderen en was zelf niet zo rijk als onderwijzer, dus hij kon waarschijnlijk geen studie betalen.

Franz Schubert werd geboren in Himmelpfortgrund, een buitenwijk van Wenen, tegenwoordig Wien-Alsergrund, als zoon van een onderwijzer, die het met de zorg voor negentien kinderen uit twee huwelijken niet breed had. Toen hij acht jaar was begon zijn vader hem vioollessen te geven en zond hij de kleine Franz voor zanglessen naar Michael Holzer. In de familiekroniek, die hij nog tot enige uren voor zijn dood had bijgehouden, schreef de vader van Schubert, dat Holzer hem meermalen met tranen in de ogen had verzekerd, dat hij nog nooit zo'n leerling had gehad: 'Wanneer ik hem iets nieuws wilde bijbrengen, wist hij het al'. Franz zong zo mooi, dat hij werd aangenomen als 'Sängerknabe' bij de Weense hofkapel. Hier kreeg hij onder meer les in harmonie van Salieri, die daar hofkapelmeester was. Ook nadat hij inmiddels de baard in de keel had gekregen en het internaat verliet, waar hij overigens wel had mogen blijven, heeft Salieri Franz nog jarenlang kosteloos les gegeven. Om de militaire dienst te ontlopen, werd hij hulponderwijzer aan de school van zijn vader.

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100