Waarom zijn nog steeds niet alle elektrische apparaten draadloos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat draadloos stroom nog niet rendabel en betrouwbaar genoeg is. Geef het 10 jaar en alles is draadloos.

Natuurlijk het probleem van de te grote accu's, maar er is m.i. meer. Want het is heel handig als er geen snoertje aan je elektrische tandenborstel, je mobieltje, en je scheerapparaat zit, maar er zijn heel veel elektrische apparaten, waar consumenten helemaal niet op een draadloze versie zitten te wachten. Denk aan koelkast/vriezer, televisie, magnetron en computer. Niemand gaat lopen sjouwen met zijn desktop, en alle randapparaten, en die staan dus meestal op dezelfde plaats. De snoerenwirwar is dan wel een probleem, maar dat probleem is niet groot genoeg, om daar iets op te verzinnen.

Niet draadloos is veel goedkoper en altijd stroom. Maar het zal een kwestie van tijd zijn, die Chinezen vinden er wel wat op.

Omdat dat niet voor alle apparaten handig is. Soms omdat ze teveel stroom verbruiken, te vaak gebruikt worden of juist niet vaak. En draadloos is niet altijd handig als je een apparaat niet vaak gebruikt is de accu leeg of je moet alles altijd in de lader laten zitten wat veel onnodige stroom gebruikt. Accu's gaan snel stuk vooral als je hem niet tijdig oplaad etc.. Dus draadloos is handig maar niet altijd.

Meneer Tesla had draadloze stroom uitgevonden, het enige probleem was dat je geelectrocuteerd werd als je door de draadloze stroom heen liep...

Ik werk zelf bij de kringloop. Het ene na het andere elektrische apparaat,komt bij ons binnen. Gewoon omdat de accu,s versleten zijn,of te weinig gebruikt worden. Heggescharen,accuboormachines,e.d. En zo is het weer,lang leve de wegwerpmaatschappij. Geef mij maar gewoon een boormachine met een draad eraan,niet altijd even handig en snel. Maar je kunt er een leven lang plezier van hebben. En een goeie met draad,kan net zo veel als eentje zonder draad.

Ik zie het nut er niet van in. Waarom zou je een wasmachine draadloos willen hebben. Die dingen zijn loodzwaar!!! Zo ook met de vriezer, koelkast, droger, magnetron, enz. Maar als je je afvraagt waarom de strijkbout nog niet draadloos is, dat komt omdat hij teveel stroom vraagt. Dat kan nog niet door de lucht.

Omdat er niet genoeg toegevoegde waarde is om alles draadloos te hebben, door middel van dure en zware accu's. Pas op het moment dat we de stroom draadloos kunnen toevoeren, zullen we richting een compleet snoerloze maatschappij kunnen gaan. De eerste stappen in die richting worden gezet; Via inductie is het mogelijk stroom toe te voeren is aan apparaten. Echter, die techniek is nog niet operationeel beschikbaar en er zijn er dus ook nog geen apparaten op de markt die ermee werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100