Waar vind ik een vervangende back-up batterij met volgende specificaties: NiCd, 3.6V, 50mAh, B19 x H16 mm en voorzien van soldeerlippen?

Deze back-up batterij komt uit een oud PTT 307 fax (zie foto). Ik kan nergens een vervangend model vinden van dit type batterij. Veelal verschilt het amperage of heeft het model afwijkende soldeerlippen. Wie kan er een link posten met de verwijziging waar deze batterij verkrijgbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het amperage bij zo'n batterij is meestal niet van belang. In een fax zit ie er alleen voor de interne klok en het opslaan van de instellingen. Je kunt dus feitelijk elke NiCd batterij van 3,6 V nemen en 2 draadjes aan de soldeerlippen en het andere uiteinde op de printplaat solderen. Wel ff op de polariteit letten en de het geheel tegen kortsluiting zekeren. Het enige probleem is de behuizing; past alles nog als er een andere batterij ondergebracht moet worden. Bij Nedis http://www.nedis.nl/index.php?mc=10 of Conrad http://www1.conrad.nl/ vind je legio 'passende' batterijen.

volgens groote vriend conrad: http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flN0YXRlPTI0NDk2NzE2ODg=?direkt_aufriss_area=SHOP_B2C_TAB_ENERGY&~template=PCAT_AREA_S_browse&p_page_to_display=&catalogs_sub_id=sub7&aktiv=7&navi=oben_1 Dit is aleen een NiMh, ik weet aleen niet of dat ook kan maar volgensmij is dat de vervanger voor NiCd, maar dit weet ik niet zeker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100