Kan een magneet een batterij "leegtrekken"?

Ik heb een redelijke basiskennis van elektronica maar ik kan niets bedenken waardoor dit zo zou zijn.

Iemand een verklaring of is het gewoon echt onzin?

Dit staat vermeld op Kieskeurig.nl

"Als je een beschermhoesje/tasje hebt gekocht voor je lg viewty, check of er een magneet in zit!
bij mij namelijk wel, en het is dus zo dat de magneet je batterij leeg trekt. en dan gaat de batterij maar een

paar uur mee.
nu zonder hoesje gaat mijn batterij weer 3 dagen mee."

Zie
http://www.kieskeurig.nl/gsm/lg/ku990_viewty/reviews/204487/

Weet jij het antwoord?

/2500

Leuke vraag! Ik heb juist weinig kennis van elektronica, dus wat ik nu misschien ga zeggen kan heel dom klinken, maar: ik kan me wel voorstellen dat dit gebeurt. Dit omdat een magneet met een elektromagnetisch veld werkt, en bij een batterij heb je plus- en minpolen dus ook daar is sprake van een magnetisch veld. En ik kan me zo indenken dat die twee elkaar op de één of andere manier tegenwerken. Maar nogmaals, in dit geval is dat de gedachtengang van een leek op elektronicagebied.

Een magneet kan een batterij leegtrekken. Een magneet kan eveneens je telefoon bepaalde functies laten activeren die erg veel stroom vragen. Of zelfs je simkaart volledig ontregelen... Kun je hier wat mee?

Nee het is niet mogelijk, wat kan een magneet met stroom uit een batterij? Het enigste wat een magneet kan doen is de magneet in de war schoppen. Want alle magnetische deeltjes worden naar 1 plek getrokken. Maar nadat de magneet van de batterij wordt afgehaald zullen alle deeltjes weer terug gaan naar hun eigen plekje.

Ik geloof hier allemaal nix van. Een magneet heeft geen enkele merkbare invloed op een batterij, noch op een GSM-toestel.

Ik heb een Mio 501A met ook zo'n hoesje met magneetstrip. Die is zo geplaatst dat het geen invloed zal hebben op bijvoorbeeld je opgeslagen gegevens. Een grote magneet doet dit namelijk wel. De magneet zal geen invloed hebben op je batterij en als dat al zo was staat de magneet er te ver vandaan. Daar hebben ze echt wel over nagedacht.

Gehoord heb ik het wel vaker, maar kan het niet (technisch/natuurkundig) verklaren of bewijzen. Zelfs dat een batterij van een laptop door een zeer sterk magneetveld werd beinvloed (sneller leeg en sneller kapot) itt andere laptops van het zelfde model.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100