Ik krijg de laaste tijd elektrische schokjes als ik de doucheknop opendraai.Hoe ontstaat dit en hoe is het te verhelpen?

Ook de rest van het gezin heeft hier last van.
We hebben sinds een maand een nieuwe doucheknop,
de 1e weken voelden we nog helemaal geen schokjes

Weet jij het antwoord?

/2500

miss even je stopcontacten nakijken .. en de vloer of die wel goed geaard is je kan het zelf eenvoudig controleren met een stroomzoeker schroevendraaier Toegevoegd na 1 minuut: of heb je met de nieuwe douche kop bevestigen miss een nieuw gaatje geboord? dan heb je miss een stroomdraad in de muur geraakt

Misschien is er ergens in huis de waterleiding als aarde gebruikt en is er ergens een beetje lekstroom. Meestal zijn dat de koelkast, wasmachine, diepvriezer, door deze even uit te zetten, kan je voelen of je nog schokjes kan waarnemen of niet.

kan met statische electriciteit te maken hebben , als de douchebak niet geaard is kan je statische lading opbouwen en dit kan dan weg geleiden via jou hand aan de doucheknop, dus eens nagaan of er een goede aarding plaatsvind van de douchebak of douchekraan / knop

Speel niet met jullie leven, raadpleeg een installatiebureau.

heeft met aardlek te maken, dat op een of andere manier contact maakt met de waterleiding. werk voor een specialist (elektrotechnisch bureau, of een elektricien)

Ik heb behoorlijk verstand van elektriciteit en zou in dit geval onmiddellijk een erkend installatiebedrijf bellen. Als je dat niet wilt, zou je nog kunnen proberen om de oude douchekop nog eens een tijdje te monteren en kijken of je hetzelfde ervaart. Het zou nog statische elektriciteit kunnen zijn en dat is niet gevaarlijk. Vaak werden in het verleden waterleidingen gebruikt als aarde en als je dat in een natte omgeving voelt, kan dat heel erg gevaarlijk zijn. Iedereen die een min op dit antwoord geeft, heeft er geen verstand van. Toegevoegd na 49 seconden: Ik zag 2 minnen bij sxiopo , maar die heeft wel heel erg gelijk. Geen risico nemen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100