Waneer weet je of je word afgeluisterd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat weet je niet, anders zou het effect van het afluisteren immers verloren gaan ;-)

Afluisteren kan op verschillende manier gebeuren. Als je telefoon wordt afgetapt, dan zul je hier niks van merken op het moment zelf. Als er microfoontjes in een ruimte of op een persoon worden geplaatst, dan zijn deze te traceren door middel van speciale apparatuur of door stom toeval. Verder kan er nog sprake zijn van richtmicrofoons. Moet je goed voor opletten, op die op te merken.

Als je in de rechtszaal wordt geconfronteerd met uitgewerkte verslagen van je eigen gesprekken.

als de mensen in je omgeving met hun hand als een schelp aan hun oor naast je zitten......

Nee, dat weet je niet en daardoor is er wettelijke bescherming nodig. Zo zijn richtmicrofoons wettelijk verboden en is het ook niet vanzelfsprekend dat je telefoon afgetapt kan worden, zelfs niet door mensen die zich beroepsmatig bezighouden met opsporing van misdrijven. Een Illegaal opgenomen telefoontje, mag in de rechtbank niet tegen je gebruikt worden.

Zelf ken ik iemand die het altijd heeft over een vreemde soort klik die hij hoort tijdens een telefoongesprek. Of dat echt zo is, weet ik niet. Ik weet wel dat in principe alle vormen van communicatie afgeluisterd wordt met geavanceerde software, echelon genaamd, die bepaalde sleutel worden kan opvangen (background : http://nl.wikipedia.org/wiki/ECHELON en een engelstalige http://actionamerica.org/echelon/echelonwork.html ). Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld het sleutelwoord "bom" te markeren als gevaarlijk, waardoor het systeem een waarschuwing kan geven. Terugkomend op de vraag: ga ervan uit dat we allemaal afgeluisterd worden! Of het nu per email is, per (huis)telefoon, een sms, via een webformulier op internet; big brother is watching us..

ik weet ook een methode de jongelui met hun mobieltjes wij hebben er veelal geen weet van. je hoort termen als psp enz ze nemen gesprekken op hier in huis(wel voor de grap) is dat hetzelfde als afluisteren?

Als er iemand in jouw nabijheid opvallend onopvallend verblijft.

Vroegah, hoorde je een klik als er een tweede toestel op de lijn ook had opgenomen of opgehangen. Maar ik ben bang dat je het tegenwoordig niet meer merkt.

als er aan de andere kant van de muur/deur iemand zit met een glas tegen zijn oren aan Toegevoegd na 4 minuten: of een vuvuzela

als je daarachter komt is het al te laat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100