Is het nodig om ni-mh batterijen telkens volledig te ontladen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NiMH batterijen hebben geen geheugenfunctie. Dat is namelijk 1 van de grote verbeteringen tov NiCD batterijen. Als je hierbij gaat opladen zonder dat hij leeg is, zal hij dat punt als zijn nieuwe nul punt beschouwen en dan zal hij eerder leeg zijn. Het kan geen kwaad om hem af en toe wel helemaal leeg te laten lopen. Dat is zelfs beter voor het onderhouden van de batterij. Maar ook op de NiMH batterijen zit er nog een groot nadeel (de nieuwe generaties hebben dit niet meer), dat is dat hij lekt, ik bedoel leegraakt zonder dat het apparaat gebruikt wordt. http://www.batterijenland.nl/panasonic-infinium-herlaadbare-batterijen-2x-nimh-aa-2100mah/art!!!kenmerk%5E2%5E8!3477!NL http://www.gprecyko.com/en/index.html Dus neem de nieuwe generatie, niet de goedkopere NiMH bij de Aldi of zo. Je herkent de nieuwe generatie omdat erop zal staan dat hij direct te gebruiken is (dus al geladen is).

NiCd accu's moeten telkens worden ontladen, bij NiMh accu's is dit niet nodig. Wel wordt aangeraden eens in de maand de accu volledig te ontladen en weer helemaal op te laden. Pas op, je kan de accu ook overladen. En dat is slecht. Stel dat op de accu 3000mAh staat, dan betekent het dat hij een stroomsterkte van 3000mA per uur levert. Als op de lader staat, 300mAh, dan betekent dat dat je de accu 10 uur moet opladen totdat hij vol is! Let op: een accu neemt altijd, ook bij goed gebruik, af in vermogen. Toegevoegd na 3 minuten: CORRECTIE: Als op een accu 3000mAh staat, dan betekent het dat deze accu een uur meegaat als de accu staat aangesloten op een apparaat dat 3000mA per uur verbruikt.

De NiMH-batterijen hebben veel minder last van het geheugeneffect zoals NiCd-batterijen. Een NiMH-batterij kan beter niet volledig ontladen worden. Bij elektronische apparatuur is dat geen probleem, doordat deze apparatuur zichzelf tijdig uitschakelt, maar bij een zaklantaarn met een gloeilampje kan de batterij volledig ontladen worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oplaadbare_ba...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100