zijn er verschillende soorten cassette bandjes?

Ik heb een Commodore 64 met Datasette, ik heb er een aantal cassettebandjes bij. Mijn vraag luid specifiek: heb je voor beeld en geluid andere cassettebandjes nodig dan voor alleen geluid?
Of heb je grofweg 1 soort cassettebandjes? Kan ik gewoon een audio cassettebandje gebruiken voor de Commodore?
Ik heb al even op het internet gekeken maar nog geen duidelijk antwoord gevonden.


Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Ben

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat er op zo'n bandje staat is in principe altijd audio; maar dat zou muziek kunnen zijn maar ook data. Die data kan dan weer een programma zijn met graphics en (simpele) muziek.

Op een cassettebandje neem je geluid op. (Dus geen beeld). De digitale 1'tjes en nullen worden omgezet in geluid en zo op tape geplaatst. Mijn ervaring is dat je ook met goedkope cassettebandjes wel bestanden kunt bewaren, mits ze op dezelfde recorder zowel geschreven als weer gelezen worden. Maar het is zeker niet betrouwbaar, Wees niet verbaasd wanneer de data al snel fouten gaat vertonen. Wil je belangrijke data bewaren, of voor een langere tijd gebruik dan tapes van goede kwaliteit. Ferro tape is iets goedkoper dan chroom tape, maar de geluidskwaliteit van ferro tape is iets minder dan die van chroom tape. Ferro tape produceert iets meer ruis en heeft iets minder hoge tonen. Dit geeft een typisch low-fi vintage geluid dat een bijzondere sfeer aan je opnames kan geven. Chroom tape is een echte High fidelity tape met goede geluidskwaliteit en weinig tot geen achtergrondruis. Hierdoor is chroom tape uitstekend geschikt voor hoogwaardige opnames. Let op: voor chroom tape zijn aparte cassette behuizingen nodig. Deze hebben naast de opname "tabs" een extra uitsparing waardoor een cassettedeck ze kan herkennen als chroom cassettes.

Bronnen:
http://www.debandjesfabriek.nl/veelgesteld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100