Is het gevaarlijk als je een verlengsnoer op een stekkerdoos aansluit?

Goedemiddag,

In onze slaapkamer hebben wij maar 1 stopcontact. Snachts gebruiken we die door er een stekkerdoos op een te sluiten waarop een lamp en telefoonoplader zit, en in de 3e zit nog een stekker van een andere stekkerdoos. Daarop zit 1 oplader van de telefoon.

Overdag zit er in het stopcontact 1 verlengsnoer met hierop een stekkerdoos waarop een tv en Chromecast zit. Het liefste nog met 1 telefoonoplader.

Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zichzelf is dat niet gevaarlijk. Wel loop je het risico dat je, door alle contactpunten, snellEr geneigd bent teveel apparaten aan te sluiten. Dat kan overbelasting veroorzaken, met het risico op brand. Doe je dat niet, dan is er niets aan de hand.

Je kunt zo veel stekker dozen achter elkaar aansluiten als je maar wilt. als je maar niet over de maximale grens gaat van de eerste stekkerdoos. ( kabels kunnen doorbranden als het meer is dan het aan kan. ) IS DE EERSTE STEKKER DOOS ( MAX 2500 WATT ) Dan mag je daar niet boven komen Telefoon = 5 watt of 10 watt Lamp led = 4 watt of 6 watt TV = tussen 50 watt of 100 watt Je zit er echt wel nog ruim onder Gewoon goed kijken wat elke stekkerdoos max aan kan.

Dit wordt ten sterkste afgeraden. De kans dat één van de twee stekkerdozen oververhit raakt is reëel en als dat gebeurt krijg je brand. Het is verstandiger om een grotere stekkerdoos aan te schaffen. Voor minder dan 10 euro heb je een een stekkerdoos voor vier stekkers en er zijn ook nog grotere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100