Als Itunes alleen toegangelijk is voor iemand met een rekening nummer en je 18 jaar moet zijn? Waarom wel verkopen aan jonger dan 18??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het programma Itunes is gewoon gratis te downloaden en te gebruiken voor alle leeftijden. Alleen voor de Itunes store (waar muziek en films verkocht worden) heb je een creditcard nodig, datgene wat je koopt moet namelijk wel afgerekend worden. Dat voor de Itunes store een leeftijdgrens bestaat is me niet bekend.

Het product is niet het probleem. De manier van betalen wel. In een winkel is er genoeg sociale controle om te kunnen bepalen of de aankoop overeen komt met de leeftijd van de persoon. Vaak zijn er ouders mee om duurdere producten te kopen. Eigenlijk om te betalen of toestemmingen te geven bij de bank om zoveel geld ervan af te mogen boeken. Online is die controle niet er niet, ook de ouders hebben hier minder tot geen zicht op. Tot 18 jaar kunnen de ouders de aankoop ongedaan maken. Dit is eigenlijk het meest feitelijke argument. Hierdoor kan de gemaakte omzet ook niet ongedaan gemaakt worden, nadat een kind "per ongeluk" 250 euro aan omzet heeft gedownload. Het zou vervelend zijn, zowel op financieel als op administratief gebied, om constant omzet te moeten retourneren. De 18 jarige heeft dan gewoon een schuld. Financieel kunnen ouders, in bepaalde omstandig heden, nog tot 21 jaar verantwoordelijk zijn. Voor de precieze regels hiervoor zal je het wetboek moeten raadplegen.

Er zijn in de winkel gewoon i tunes prepaid kaarten te koop. Als kind, en natuurlijk ook volwassenen, kan je die kopen en zo aan je muziek komen

Je kan in iTunes ook een account aanmaken zonder rekeningnummer of zonder creditkaart en dan betalen met iTunes Cards die je in diverse winkels ka kopen. Zo kun je ook onder de 18 kopen in de App Store.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100