Waarom zit een magneetstrip op je pinpas aan de bovenkant?

Waarom zit de magneetstrip van je pinpas aan de bovenkant? Pinnen doe je altijd met de magneetstrip naar beneden, zo zit je pinpas dus altijd op de kop als je je pas door het apparaat haalt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan kunnen de mensen om je heen & de kassabediende de naam op d kaart niet lezen. Pinnen kan daarom gewoon anoniem.

Die dingen komen zo uit de fabriek, allemaal wit zonder opdruk. Die dingen worden daarna bedrukt. Bij geldautomaten heeft de magneetstrip al helemaal afgedaan, daar wordt de chip gelezen.

Eigenlijk is dat gewoon een ISO norm, de locatie van de magneetstrip op de betaalpas. http://nl.wikipedia.org/wiki/Magneetstrip Meer kun je er niet van maken, daar hebben de bedrijven internationale standaard waarden voor afgesproken. Of dat door ons, als consument, nu wel of niet begrepen wordt, zal hen eigenlijk Siberisch laten.

Omdat als hij in het midden zit hij niet in het apparaat kan.....

ben je linkshandig? of mischien ben je wel een zeldzeme uitzondering ha ha bij mij werkt ie altijd prima

Ik denk dat historisch gegroeid is. 'Vroeger' werden de naam en bankgegevens in profiel gedrukt, zodat men de kaart met doordrukpapier kon lezen en overzetten op overschrijfformulieren etc. Daarna kwam de magneetstrip en die kon met dus niet op dezelfde hoogte als de naam zetten (omdat het indrukken van de naam de strip zou beschadigen, of omgekeerd de strip niet zonden fouten over de ingedrukte letters van de naam geplakt kan worden). Zodoende zit de strip aan de bovenkant.

Dan hoef je hem niet zo diep door de gleuf te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100