Zijn er veel aanpassingen nodig om drones over grotere afstanden te laten vliegen?

Als een verre drone het contact met de bestuurder kwijtraakt is deze niet meer te besturen.

Maar stel een postorder bedrijf wil deze dingen in zetten om spullen af te leveren. Daarbij zullen dus grotere afstanden overbrugt moeten worden.

Maar is die techniek daarachter moeilijk. Kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de mobiele telefoon of internet netwerkmasten? Of misschien via satellieten?

Wat zijn goede oplossingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Grootste probleem als je denkt vanuit consumentendrones is de accuduur, zeker als je naast grote afstanden ook zware dingen moet vervoeren. Een grotere accu zorgt voor nog meer gewicht. Ik kan me drones op andere energievoorzieningen bedenken, wellicht is ouderwetse benzine een oplossing. Voor navigatie is een heleboel te bedenken. Autonoom systeem: -Vooraf bepaalde routes -Camera met software die objecten ontwijkt -Navigatie op GPS -Radar technologie (nogmaals voor ontwijken) -Andere sensoren die ik gemist heb Afstandsbesturing -Camera met "realtime" beeldweergave (hoewel videobeelden altijd een bepaalde vertraging zal geven vanwege de overdracht) Ik gok dat de technologie vrij gelijkloopt met autonome auto's. Ik weet niet of Google er al mee bezig is, maar die zouden zo kunnen beginnen met de know-how opgedaan met hun zelfrijdende auto. Toegevoegd na 1 dag: Dus ja er zijn grote aanpassingen nodig, maar alle genoemde oplossingen zijn al voorhanden, als ze al niet in gebruik zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100