Kan je een presentatie opnemen in de ene kamer en na afloop meteen daarna terugkijken in een andere kamer?

Voor een cursus zouden wij graag in de ene zaal presentaties opnemen en in een zaaltje daarnaast zodra de spreker klaar is het filmpje terug laten zien aan de spreker zelf en opslaan in een bepaalde map terwijl de tweede spreker in de zaal dan alweer wordt opgenomen en daarna zijn eigen filmpje komt terugkijken etc. is dat mogelijk en zo ja hoe gaat dat precies?
Alvast heel veel dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, je kan met iedere videocamera, opnames maken, terug sproelen(als er tape inzit) en direct afdraaien op een tv of beamer.

Kan makkelijk. Het makkelijkst met 2 laptops op hetzelfde netwerk. Eén in de kamer waar je opneemt. Daar zit de camera aan. De laptop slaat zijn data op op laptop 2. Elke keer als er een presentatie klaar is, stopt iemand de opname, slaat het bestand op en start een nieuwe opname. Kost je 10-15 sec. Laptop 2 staat in de kamer waarin je de video bekijkt. Je kiest uit de map waarin de video's van laptop 1 worden opgeslagen welke video je wilt bekijken. Het kan ook met 1 laptop, maar dan heb je een lange camerakabel nodig tussen de beide kamers. Die kunnen duur zijn en/of moeilijk verkrijgbaar. Gebruik je 2 laptops, gebruik dan voor je netwerk het liefst een kabel. De 2 laptop onderling verbinden is al voldoende. Je hebt dan geen verbinding met internet of welke andere computer ook, maar dat heb je op dat moment ook niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100