Ik wil graag energie opwekken uit het stromende water in een douche. Hoe doe ik dit?

In een gemiddelde douche(9min) verbruikt men 51,4 liter water. Dit stroomt met een redelijke snelheid volgens mij, maar hoe snel weet ik niet. Kan ik met de kracht van de stroom energie opwekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel de douche is 1,6 m hoog, dan kun de uit 51,4 l water (en dus ongeveer 51 kg) 1,6 * 51 * 9,8 = 80*10^1 J =^ 2,2*10^-4 kWh =^ € 5,6*10^-5. Zelfs met 100% efficientie niet aan te raden dus. Scheelt je ongeveer 5,6 tienduizendste euro per douche. Toegevoegd na 5 minuten: Het antwoord boven mij heeft het over het opladen van een smartphone: Volges iPhoned is de energie in een iPhone-accu ongeveer 2,1*5,2 = 10,92 Wh =^ 3,93*10^4 Ws(J), dit komt dus overeen met ongeveer 3,93*10^4/80*10^1 =~ 50 douches. Best wel redelijk dus.

Bronnen:
http://www.iphoned.nl/nieuws/iphone-6-accu...

Waterkrachtcentrales werken volgens het principe dat stromend water een turbine aandrijft die is aangesloten op een generator. Je zult dus om te beginnen een turbine in je douche moeten plaatsen en dan is er voor jou niet veel plaats meer vrees ik. Vervolgens moet je je turbine aansluiten op een generator en die moet je ook nog ergens kwijt kunnen. Maar of de kracht van een douche voldoende is om een turbine aan het draaien te krijgen waag ik te betwijfelen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkrachtcentrale

Heel eenvoudig: bevestig een schoepenrad aan een fietsdynamo, hang dat schoepenrad in de waterstraal zodat het gaat draaien. Bevestig via wat draadjes een fietslampje aan de dynamo (wel zodanig dat het water geen kortsluiting veroorzaakt) en hopla.... Je hebt licht opgewekt met het water uit je douche ! Toegevoegd na 4 minuten: PS, voor het opladen van je smartphone heb je ook wat elektronica nodig om de spanning gelijk te richten en op het juiste gestabiliseerde voltage te krijgen. Maar die toepassing is niet erg praktisch: je doucht meestal maar een paar minuten, terwijl je telefoon uren nodig heeft om op te laden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100