Hoe kan ik een autoradio testen in mijn kamer?

Zoals de titel al aangeeft, wil ik verscheidene radio's buiten de auto gaan testen. Telkens de originele uithalen is ook niet zo prettig voor de auto. Hoe kan ik met 230 aan de slag? Omvormers zijn zo duur en onhandig, omdat ze alleen een sigarettenaansteker-uitgang hebben. Ik heb een rood en zwart kabeltje nodig geloof ik. Ik ben een leek, dus hou het simpel :)
Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om een autoradio te kunnen testen heb je een 12 V voeding nodig en een of twee speakers. Voor de voeding kun je gebruik maken van een losse accu of een voedingsapparaat dat bij 12 V gelijkspanning een paar ampere kan leveren. Als antenne volstaat een los stukje snoer dat je in de antenne aansluiting kunt steken.

Het gemakkelijkst is een transformator of lader met 12 V gelijkstroom. Let goed op dat je + en - niet verwisselt. Best koop je één kabeltje met een zekeringhouder en een zekering gebruik deze kabel aan de + kant. Welke zekering ? Deel het verbruik in watt door 12 (12 volt) en je krijgt de waarde van de zekering bijv. 55 watt, 12 volt : 55/12 = 4.6 : 4.6 ampère.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100