kan ik een dvd recorder (met tuner)aansluiten op een pc monitor?

Ik wil graag tv kijken en opnemen via de pc monitor met een dvd recorder met ingebouwde tuner,zodat ik geen tv nodig heb,de dvd recorder is aangesloten met de kabel (tv )van UPV,kan dit allemaal wel?

Toegevoegd na 1 minuut:
Type foutje,het is geen UPV maar UPC

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De DVD-recorder met ingebouwde tuner kan je inderdaad gebruiken om op te nemen. In detail kan het zijn, dat de tuner niet voor UPC geschikt is, maar enkel voor een antenne, DVB-T of kabelsignaal (UPC?). Als de recorder ook nog een ingebouwde harde schijf heeft, is het opnemen 'easy'. Afhankelijk van de uitgang van de DVD-recorder kan men het beeld ook via een PC-monitor weergeven. Echter kan je het geluid NIET via de meeste PC-monitoren weergeven.

Nee, je hebt een apparaat nodig die het analoge signaal van je DVD kan opnemen zoals een Pinnacle MovieBox o.i.d. Of als je nog een 'oude' digitale camera hebt met een analoge ingang kun je deze als een bridge naar je PC verbinden via firewire(SONY) Maar dan heb je alleen nog software nodig zoals Adobe Premiere om het op te nemen en later te bewerken.... Toegevoegd na 1 minuut: In Premiere kun je ook gewoon kijken zonder het op te nemen of te bewerken.... vaak zit er bij de Cannopus hardware ook software die dit mogelijk maakt....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100