Kan ik zomaar een zwaardere stop in mijn stoppenkast zetten of zit hier een maximum aan?

En tot hoeveel ampère is dit veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

voor particulier gebruikt zit er een maximum aan van 16 Ampere. Voor thuis gebruik zijn de kabels ook niet gemaakt om veel hoger te gaan. Er zijn wel mensen die thuis een krachtstroom (3 fasenstroom) gebruiken en daar (bijv) een 24 ampere stop in hebben zitten, maar dan is ook de hele bekabeling daarop aangepast. Tot 16 ampere is het in ieder geval veilig bij huis tuin en keuken gebruik.

Je hebt kans dat je kabels te warm worden, ze zijn te dun voor de grotere stroomsterkte, in het ergste geval krijg je brand

Je kunt helemaal geen zwaardere stop in je stoppenkast zetten. De zwaardere stoppen hebben ook een dikkere kop, en passen er gewoon niet in.

Je kan niet zomaar een zwaardere stop in je stoppenkast zetten. Er zit een bepaalde keramische pasmaat achterin waar je de stop in draait. Normale is 16 Ampère in huis aansluitingen, kleiner kan wel groter niet. Alleen met een nieuwe pasmaat die je er uit moet halen met een speciaal stukje gereedschap. Indien je de installatie zwaarder wilt gaan belasten, zal je de bedrading ook moeten verzwaren namelijk. Iets met veiligheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100