Heb ik in mijn bestelbus stroom uit een generator of een accu nodig?

Misschien een domme vraag, maar stel ik heb stroom in mijn bestelbus nodig. Meerdere apparaten zoals laptop, televisie etc. Hoe kan ik deze van stroom voorzien? Moet dit met een generator of een accu? En hoe kan ik deze aansluiten aan mijn apparaten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Campers/ Camperbusjes wordt op verschillende manieren van "stroom" gebruik gemaakt, tegenwoordig steeds meer d.m.v. zonnecellen die z.g. (zware) huishoud accu's bijladen. Zoek daarom eens op sites voor electriciteit in campers! Bijv.: http://www.dewitschijndel.nl/onderdelen/tips/elektriciteit/stroom-in-de-camper/ of http://www.camper-freaks.nl/stroomvoorziening.htm Verder kan het interessant zijn om zoveel mogelijk apparatuur voor 12 V aansluiting te gebruiken, er zijn ook TV's op 12 V die in huis met een los power supply op 230 V gebruikt worden. Voor Laptops zijn meerdere autoladers te koop.

Dat kan u doen met een 12Vdc naar 230Vac converter. U zal er wel moeten op letten om de motor regelmatig te laten draaien om de accu bij te laden. Een generator (eigenlijk alternator) zal continu moeten draaien als u met die toestellen wilt werken en zal dus veel duurder uitkomen.

Bronnen:
http://www.conrad.be/ce/nl/Search.html?sea...

Een 12/24 VDC naar 230 VAC Omvormer word een Inverter genoemd niet een converter daarbij moet je letten dat de meeste Inverters een Square Wave genereren en niet een echte sinus dit kan soms funest zijn voor gevoelige apparaten wil je zeker zijn van een Sinus Inverter dan betaal je daar ook veel meer voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100