Wat kan er aan de hand zijn met mijn tablet na gebruik van Universele oplader?

Ik heb vandaag mijn tablet op willen laden met een universele adapter omdat ik de originele thuis heb laten liggen , maar nu doet mijn tablet niets meer.
Ik heb bij de specificaties gekeken en volgens die informatie zou hij het moeten doen. In het begin gaf hij wel aan dat hij aan het opladen was, maar later toen ik hem tussendoor aan wilde zetten om te kijken of hij nog steeds aan het opladen was , deed het niets meer.
Is mijn Batterij gewoon leeg ( dat het uiteindelijk toch niet is opgeladen) of is hij nu stuk?
Bestaat er kans als ik straks de originele adapter aansluit dat hij het weer wel doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans bestaat dat uw batterij inderdaad volledig leeg is want niet enkel de spanning (Volt) en vermogen (mAh) maar ook de polarisatie is uiterst belangrijk, het zou kunnen dat die net ondersom was. Een andere mogelijkheid is dat uw batterij kapot is want zo een universele lader heeft is de meeste gevallen geen stroombeperking en kan die moderne metaalhydride of polymeer batterijen kapot maken.

Ja teveel ampere gekregen waarschijnlijk, ga er maar van uit dat het stuk is.

Als het een goedkope universele adapter geweest is kan het best zo zijn dat deze meer spanning heeft gegeven dan dat er op staat. Die dingen zijn gewoon zeer onbetrouwbaar Toegevoegd na 7 minuten: M.a.w de tablet kan zoetjes aan doorgebrand zijn. Dit soort adapters zijn leuk voor kleine radio's en cassetterecorders die dit soort pieken .wel aankunnen. Maar deze soort "fijne" elektronica is daar heel gevoelig voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100