Verwijderingsbijdrage...waarom is die niet bij de prijs inbegrepen?

Waarom zijn de prijzen van elektrische apparaten zonder verwijderingsbijdrage geprijst?
Laat de winkelier dat er gelijk bij optellen dan sta je aan de kassa niet voor een verrassing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een door de overheid wettelijk vastgestelde bijdrage. En iedereen betaald deze ook al heb je niets te verwijderen. De winkelier is verplicht om het oude apparaat,in te nemen. Wel blijft de eigenaar baas over zijn oude apparaat,hij bepaald wat hij hier mee doet. Als je bv een nieuwe koelkast koopt en de oude is nog goed dan hoef je deze echt niet in te leveren,je mag hem ook aan je buurman geven of voor de zomerdag als extra koelkast gebruiken. Tevens kun je bijna in alle gemeenten je wit en bruingoed gratis inleveren bij de aanbiedstatins voor grof vuil. Bij ons in de buurt haalt tevens de kringloop alle electrische apparaten gratis op. Of de winkelier de verwijderingsbijdrage rekent bepaald deze zelf,want hij kan ook korting geven op het nieuwe apparaat zodat het lijkt of je deze dan niet betaald. Maar hij is wel verplicht om deze wel af te dragen.

Dan lijkt het goedkoper. Als je bij de kassa staat dan ben je wel verrast maar de aankoop is al gedaan.

Als je niks te verwijderen hebt, hoef je geen verwijderingsbijdrage te betalen. Dit is een vergoeding voor de kosten die de winkelier maakt om jouw "afval" af te voeren. De verkoper zal dit NIET vermelden.

Omdat de verkoper niet verantwoordelijk is en wil zijn voor deze kosten. Het is iets wat door de regering opgelegd is en dat wil de verkoper graag zo houden. Mensen zouden kunnen gaan denken dat de aankoop duurder is. Of dat deze kosten opgelegd worden door het verkooppunt.

Omdat dat niet geëist wordt door de overheid. Dat komt weer omdat 't geloof in de marktwerking (in tegenstelling tot sociale waarden) is doorgeschoten.

Verwijderingsbijdrage (inclusief BTW) voor een: Koelkast €17 Koelvries combinatie €17 Airconditioner €17 Afwasmachine €5 Oven €5 Magnetron €5 Zonnebank €5 Friteuse €1 Stofzuiger €1 Voor ICT-apparatuur zoals computers, telefoons, babyfoons, kopieerapparaten, adapters, opladers en kleine koptelefoons worden geen verwijderingsbijdrage in rekening gebracht. De verwijderingsbijdrage is bij zulke apparaten namelijk al verwerkt in de prijs. Dit zijn de tarieven volgens Stichting NVMP van juli 2009. Zijn toch overkomenlijke bedragen?

De verwijderingsbijdrage wordt door de overheid opgelegd en moet door de winkelier ook weer worden afgedragen. Hierdoor kunnen wij ons apparaat "gratis" inleveren bij de stort als het kapot is.

De verwijderingsbijdrage heeft een aparte administratie vandaar dat het apart op de bon staat. De verw.bijdrage wordt niet alleen door de consument betaald de retailer betaald ook de verwijderings bijdrage als hij het toestel inkoopt. En de verrasing zal er na 10 jaar verwijderingsbijdrage toch wel af zijn denk ik zo

Doordat de verwijderingbijdrage ook weer moet worden afgedragen aan de overheid wordt deze appart in rekening gebracht. Daarbij maak je op deze manier de consument ervan bewust dat het afvoeren van afval ook geld kost. Je betaald eigenlijk op voorhand het afvoeren van het aangekochte procduct voor het geval het kapot gaat. In de banden industerie zie je hetzelfde. Je betaald per band een verwijderings bijdrage. Alleen hier kan men het beter verkopen omdat ze direct je oude banden afvoeren. Zou je echter naar een banden boer gaan en gewoon een band kopen zonder dat je ze op de veld laat slaan (zoals dat heet) dan betaal je de bijdrage ook gewoon, terwijl er niet direct iets wordt afgevoerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100