Waarom bestaan er zoveel verschillende batterijen?

Als je vroeger een batterij nodig had, dan kocht je een "witte kat" en die was overal goed voor. Vandaag de dag heeft ieder apparaat een aparte batterij nodig en als je de juiste niet gebruikt is er een groot risico dat je het apparaat (onherstelbaar) kapot maakt.
Een paar voorbeelden: Lithium-ion, Lithium-Mangaanoxide, Zinkkoolstof, Alkaline, Nikkel-Cadmium (NiCd), Nikkel-Metaalhydride (NiMh), etc...
Hoe is het net zover gekomen dat al deze verschillende batterijen er zonodig moesten komen, wie of wat is daarvoor verantwoordelijk en waarom moet je zelfs al verschillende batterijen hebben voor geluid of licht, terwijl vroeger alles met dezelfde batterij kon???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Producenten van batterijen streven ernaar om hun batterijen steeds krachtiger te maken en op vraag van de elektronica moet een batterij steeds lichter en kleiner zijn. Daardoor is men op zoek gegaan naar andere samenstellingen van de chemische elementen en heeft men dat doel kunnen bereiken. Het jammere van de zaak is dat die verouderde batterij soorten ook nog steeds verkrijgbaar blijven en dus een wirwar aan batterijen onstaan is waar men als leek geen kijk meer op heeft.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Batterij_(elektrisch)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100