Hoe kun je de werking van een afstandsbediening aantonen met een LED? Met welke led doe je dit dan het best?

Een tv-toestel bv. ontvangt een infraroodsignaal van de afstandsbediening.

Een led straalt fotonen uit met een bepaalde energie, deze energie is groter dan de infraroodstralen aangezien ze een grotere golflengte hebben. Maar hoe toon je dan de werking van een afstandsbediening aan met een led?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U zou een LED kunnen in serie zetten die zichtbaar licht uitstraalt maar dan kan zomaar. In serie met de huidige LED zit een weerstand en die zal moeten aangepast (minder Ohm) om alles nog normaal te laten werken. De waarde van die weerstand kan u berekenen met bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.tomvanleeuwen.nl/led/

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar als je wilt aantonen dat de led infrarood licht uitzend, moet je een een videocamera richten op het ledje van de AB als er een knop wordt ingedrukt. Met name de oudere modellen tonen een dan een helder witte lichtbron. De nieuwste en duurdere camera's hebben een filter ingebouwd gekregen, waardoor dit effect teniet gedaan wordt.

Alle sensoren van digitale camera's zijn gevoelig voor infrarood en hebben daarom een filter geplaatst voor de sensor. Mer een camera in een telefoon kun je even een foto maken van de led in de afstandsbediening en bij de camera mijn foon zie je dan een violet schijnsel uit de led komen met de werkende afstandsbediening ingedrukt. Pak dus even een werkende afstandsbediening, een smartfoon of digitale camera erbij en maak foto's met afstandsbediening ingedrukt en niet ingedrukt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100