Welk lamp licht lijkt het meeste op de zon?

ik wil zonlicht in huis

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan moet je het zoeken bij de 'Full spectrum lampen'. Die geven gelukkig niet de schadelijke straling van de zon af, maar het spectrum wordt ietwat benaderd.

Bronnen:
http://www.neosave.nl/html/full-spectrum-d...

"De verschillende lagen van de zon hebben niet allemaal de zelfde temperatuur. Hoe dieper we in de zon komen, hoe heter het is. In het centrum van de zon bedraagt de temperatuur wel 15 miljoen graden. Het is daarom moeilijk te praten over «de» temperatuur van de zon. Toch is hier iets op gevonden. Stel je eens een grote, gloeiende bol voor. Precies even groot als de zon. Van binnen is hij even heet als aan de buitenkant. De bol heeft maar één temperatuur. Hoe heter de bol is, hoe meer straling hij uitzendt. Als hij per seconde even veel straling geeft als de zon, noemen we zijn tempe ratuur de effectieve temperatuur van de zon. Zo heeft elke ster een effectieve temperatuur. De gloeiende bol, waar we de zon mee vergelijken, moet aan nóg een voorwaarde voldoen. Hij mag geen opvallende straling terugkaatsen. De effectieve temperatuur van de zon is 5512 °C." Toegevoegd na 1 minuut: Dus als je een lamp neemt van die temperatuur dan lijkt dat het meest op zonlicht...

Bronnen:
http://kennis-en-wetenschap.kwero.nl/natuu...

Het klinkt misschien vreemd, maar wij hebben er een bouwlamp voor gebruikt. Veel gelijkend zonlicht en geeft ook nog de nodige warmte af. Handig wanneer je iemand masseert, bijvoorbeeld. Hij/zij wordt dan overgoten door licht en warmte.

Met lampLICHT zul je wel de kleur van het licht bedoelen. Deze wordt aangegeven in graden Kelvin (K). Moderne autos hebben soms heel felle lampen (ik bedoel niet de LED lampen) waarvan je zelf de lichtkleur kunt bestellen van geel via wit naar blauw. Daar ergens zit ook de kleur van de zon tussen veronderstel ik. De Nationale Postcode loterij heeft zo'n 2+ miljoen LED lampen weggegeven. Daar zit een boekje bij die de lichtkleur van die lamp aangeeft. Ik dacht zo'n 3000 graden K. Een warmwitte kleur. Toegevoegd na 3 minuten: Of is het 2000 graden Kelvin. Maar nu heb je genoeg informatie om het verder uit te zoeken en mij om mijn oren te slaan met mijn fouten. Succes (niet met het slaan natuurlijk).

De daglichtlamp is een lamp met speciaal licht dat het daglicht nabootst. De lamp werkt met een dimmer die de sterkte en intensiteit van het licht bepaalt en geeft de energie die je nodig hebt, wat in de donkere wintertijd welkom is natuurlijk. Door de dimmer kun je hem heel veel licht laten geven. De lamp kan worden ingesteld , zodat het licht je altijd bereikt en je je ogen vrij kunt bewegen. Een hele fijne is de' Philips Energy lamp'. Er zijn meer soorten natuurlijk. Als je interesse hebt kun je kijken op de site van de 'LichtTherapiewinkel'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100