Wat is dit (Teapo xg-vs 0.33uF (M) X2 250v~ 275v~ GPF -40~ +85C)?

Het lijkt op een condensator. En het komt uit een computer en er staat op: (Teapo XG-VS 0.33uF (M) X2 250v~ 275v~ GPF -40~ +85C)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een condensator met daar overheen een weerstand gesoldeerd om de lading af te voeren als de schakeling uit staat. De waarde van 0,33 microFarad staat er op, tevens de vermelding dat deze condensator tot 275 V wisselspanning verdraagt zonder kapot te gaan. Hij is waarschijnlijk bedoeld voor het ontstoren van een voeding die direct op het lichtnet is aangesloten, de weerstand zorgt ervoor dat je de stekker bij uittrekken van het stopcontact veilig kunt beetpakken omdat de netspanning niet in de condensator opgeslagen blijft na stroomonderbreking. Toegevoegd na 2 minuten: Als ik het goed zie is de weerstand 2 Mega Ohm, kleuren rood, bruin, groen en goud.

Het lijkt niet alleen op een condensator, het IS een condensator. Gewoon, eentje van 0.33uF en ruim 250 volt. Bij elke electronicazaak te krijgen. De weerstand eronder hoort er eigenlijk niet bij.

Zoals u zelf al aangeeft is dit een condensator. Welbepaald een ontstoringscondensator. Die neemt nl de storinspieken op die in het net veroorzaakt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100