Is het mogelijk om de aardlekschakelaar in een huishouden uit te schakelen, zo ja, hoe doet iemand dat?

Eventuele ( moeilijke ) Extra uitleg valt te verkrijgen via een Persoonlijk Bericht.


\yours Truthfully,
Zevantuf Mantièr

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat kan.je hebt de groepen waar de stoppen zitten die kan je apart uitzetten maar als je daarnaast kijkt zit er nog een aparte schakelaar als je die uitzet is het voldoende en is alles in 1x uitgeschakeld dat is dus de aardlekschakelaar. kijk op de foto en je weet welke het is

De aardlek gaat uit als er verschil is tussen de 'heengaande' en 'teruggaande' stroom. Door een kleine lekstroom naar aarde bijvoorbeeld. Je vinger in het stopcontact steken is waarschijnlijk al voldoende. (Don't Try This At Home!) Een flinke, kortstondige overbelasting kan soms ook de aardlek aanspreken, dat komt door asymetrie in de opbouw van het ding.

Neen die kan men niet buiten dienst stellen zonder een ingreep op uw bedrading in uw elektrisch bord. Dat is wettelijk verboden, laat eens weten waarom u dat zou doen, het voor uw eigen veiligheid ! ! ! Als u bedoeld hem eens uit te schakelen, bij wijze van test, dan kan u op het testknopje drukken of hem gewoon manueel uit te schakelen.

Het is verboden om de aardlekschakelaar te omzeilen, maar is het geen optie om een scheidingstransformator te gebruiken? De aardlekschakelaar zal er niets van merken wat er van de secondaire winding weglekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100