2 signalen over 1 coax kan dit ?

Ik heb 1 coax kabel van mijn tv beneden naar zolder liggen voor een tv. Nu wil ik graag dezelfde coax gebruiken om digitaal geluid van een pc op zolder naar mijn versterker beneden te verzenden. Kan dit ?

Toegevoegd na 58 minuten:
Aansluitingen maken vind ik niet erg.

De bedoeling was: Beneden opsplitsen met een splitter naar, 1x centrale coax aansluiting , 1x rca aanluiting voor versterker.

Boven opsplitsen met een splitter, 1x tv coax aansluiting voor tv, 1x rca aanluiting voor pc geluidkaart uitgang.

Gaat dit werken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee ten eerste heeft 1 kabel maar twee uiteinden dus hoe je dat ziet snap ik echt niet. En ten tweede is de aansluiting anders, dus loskoppelen en omleggen gaat ook niet.

Neen, digitaal gaat niet. In die TV-kabel kan zich alleen een analoog signaal zich voortbrengen. Hoe wil je digitaal geluid naar een analoge versterker brengen (of is die digitaal?)?

Zo zonder meer de beide signalen op de kabel zetten gaat niet lukken. Het digitale signaal gaat het analoge antennesignaal storen en omgekeerd. Wat jij wilt is multiplexen. Dat principe wordt overal op kabel en ADSL verbindingen toegepast. UPC bijv. multiplexed Analoge en Digitale TV signalen én internet plus telefonie op 1 Coaxkabel. Telefoonmaatschappijen doen het zelfde met ADSL. Multiplexen wil zeggen dat meerdere verschillende signalen en signaaltypen a-synchroon over een drager worden verstuurd. (Kabel, Glasvezel, telefoondraad.) Om dit mogelijk te maken heb je een multiplexer nodig en een decoder aan de andere kant. De multiplexer zet de verschillende aangeboden signalen om in een standaard te verzenden stream maar zorgt er voor dat ieder signaal een eigen transportfrequentie krijgt zodanig dat ze elkaar niet kunnen storen. De decoder aan de andere kant scheidt de ontvangen streams weer van elkaar waarna de verschillende afzonderlijke signaaltypen weer ter beschikking staan. Om dit storingvrij zonder kwaliteitsverliezen te doen heb je hoogwaardige apparatuur nodig en is niet goedkoop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100