Wat is het verschil tussen een CR2016 en een CR2032 batterij? En bij het formaat SR zijn er dan ook verschillen en welke zijn dat?

En maakt het voor het gebruik wat uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de CR2016 en CR2032 zit er een dikteverschil in de batterij. Beide zijn een 3 volt lithium batterij. CR2016 met een diameter van 20 mm x 1,6 mm dik CR2032 met een diamtere van 20 mm x 3.2 mm dik Toegevoegd na 1 minuut: het verschil tussen CR en SR is volgens mij de samenstelling. CR = lithium en SR = zilver-oxide. Toegevoegd na 5 minuten: Ik heb nog wat info, zodat je altijd weet wat voor batterij het is zonder hem te zien ;-) Dit zijn de gangbare afkortingen voor de batterijsystemen. Dit zijn de termen die universeel worden gehanteerd en deze kunt u ook in deze productcatalogus terugvinden. Een round batterij (zie tabel) is rond en een flat is plat. Een P is de benaming voor alle batterijen die niet rond zijn. Achter veel chemische afkortingen kunnen dus, naast een R ook een F (flat) of een P, komen te staan. B = Lithium carbon monofluoride (low drain) BR C = Lithium mangaan dioxide (high drain) CR E = Lithium thionyl chloride ER F = Lithium iron disulfide FR G = Lithium Copper oxide GR K = Cadmium KR L = Alkaline LR M = Mercury MR P = Oxygen PR S = Silver SR Een LR batterij is dus een ronde alkaline batterij. Een platte alkaline batterij is dan een LF batterij worden enzovoorts. Info van onderstaande link af.

Bronnen:
http://www.energizerbatterijen.nl/Webwinke...

Aanvullend op het vorige antwoord, DE SPANNING van silveroxide cellen beloopt van 1.4 V tot 2.7V . CR1016/1032/2/123/ 18650 heb je ook in oplaadbare versie. Pas op: Li cellen kunnen verschillende spanningen afgeven uit een cel. Die beloopt van 1.5V tot wel 4.2 V. De niet oplaadbare cellen geven meestal 3.0 volt af maar kijk ook daar mee uit. Let dus niet alleen op de vorm, maar vooral ook op de afgegeven spanning.