Kan ik een magnatron gewoon uit elkaar halen en een kleinere kamen aan zetten?

Hoi, ik zou graag een 2de hans magnatron kopen en dan uitelkaarhalen en de ruimte waar het eten/drinken in moet 4X zo klein maken zodat ik hem in mijn rugzak mee naar school kan nemen en op school eten warmmaken.

1: kan ik de ruimte kleiner maken zonder problemen met warmte of iets.

2: moet ik ergens op letten met het warmte blok of iets?

3: zijn er nadelen van het verkleinen van een magnatron?

4: zijn er nog anderen dingen waar ik rekening mee moet houden die ik niet zou bedenken?

Toegevoegd na 16 uur:
Na alle antwoorden zal ik duidelijk zijn!
IK GA DIT NIET DOEN!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je kunt je magnetron niet zomaar even "verbouwen". De magnetron werkt met een magnetronbuis die elektromagnetische golven produceert. Die golven worden door een golfgeleider naar de voedselruimte geleid. De vorm van die golfgeleider en vooral de afmetingen van de voedselruimte zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. De golven weerkaatsen namelijk tegen alle zes de wanden van de voedselruimte. Het geheel van weerkaatsingen moet zodanig zijn dat overal een gelijkmatige verdeling van golf-intensiteit optreedt. Zowel destructieve als constructieve interferentie moeten worden voorkomen. Ook moet worden voorkomen dat teveel van de golf-energie via de golfgeleider terugkeert naar de magnetronbuis. Tot slot moet de totale hoeveelheid energie passen bij het volume van de voedselruimte. Probeer dat allemaal tegelijk in orde te krijgen met wat knutselwerk... ik geef je weinig kans. Daar komt bij dat je jezelf en je omgeving niet wilt blootstellen aan lekstraling. Maar het is niet zo heel eenvoudig een stralingslek-vrij bouwsel te maken dat ook nog eens geen vonkoverslag geeft. Kortom: het plan is zeker origineel en getuigt van zelfstandig denkwerk, maar de uitvoering zal op zijn best op een teleurstelling uitlopen, en op zijn slechtst op een gevaarlijke situatie.

NIET doen! Het vermogen van een magnetron is afgestemd op de ruimte, waar je het voedsel in kan zetten. Maak je die ruimte 4 keer zo klein, dan kloppen de verhoudingen niet meer en dat is vragen om problemen. Meenemen in een rugzakje is een illusie. Hoe klein dat je dat ding ook maakt, het "element" (of hoe je dat ook noemt) dat zorgt voor de straling, bepaalt het gewicht van de magnetron. Als je de ruimte gaat verkleinen, dan kan het niet anders dan dat er ook iets moet gebeuren met de deur. Die zul je ook helemaal moeten verbouwen, en de kans dat je een 100% veilige afsluiting krijgt, is nihil. Je kunt veel beter met 20 van je schoolvrienden een nieuwe magnetron bij Blokker kopen (goed getest en voor zo'n 50 of 60 Euro) en die op school neerzetten. Dan hoef je niet te gaan klooien aan een oude magnetron, en je loopt ook geen risico's. "Reparatie aan een magnetron zijn alleen veilig uit te voeren door een vakman want de risico's van een 'gemanipuleerde' magnetron zijn groot. Vakkundig laten repareren of afdanken en ter vernietiging aanbieden bij het 'grof vuil' zijn de enige juiste oplossingen. Een defecte en/of beschadigde magnetron MOET u niet meer gebruiken! Microgolven op zich zijn extreem gevaarlijk. Uw hele lichaam bestaat voor wel 75% uit water. Lekkende microgolven kunnen delen van uw lichaam verhitten. Magnetrons verschenen dan ook eerst op de markt toen de afdichting tussen magnetronhuis en -deur perfect was en de zekerheid op uitschakeling bij het openen van de deur 100%. Een lichaamsdeel dat snel aangetast is, is het oog. In de praktijk alleen bij magnetrons waarvan de beveiliging is omzeild. Het oog kan warmte niet snel afvoeren omdat het minder is doorbloed. Dit kan leiden tot grijze staar of cataract en/of een vertroebeling van de ooglens door denatureren (veranderen van de structuur) van eiwitten (vergelijkbaar met het koken van een ei)." http://www.mediamarkt.nl/mp/article/Magnetron,31002.html Lees ook dit: http://www.klusidee.nl/Forum/viewtopic.php?t=6075 NIET doen dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100