Waarom bestaan er nog geen opladers/adapters die geen stroom verbruiken als ze in het stopcontact zitten maar niet aangesloten zijn?

Ik vraag me dit al een paar jaar af. Bijna iedereen is zich hopelijk inmiddels ervan bewust dat als een telefoon opgeladen is dat men de oplader uit het stopcontact moet halen om geen onnodige stroom meer te verbruiken. Helaas zijn er apparaten met opladers/adapters die je altijd er in moet laten zitten. Maar waarom zijn er nu geen opladers/adapters ontwikkeld die herkennen of er een apparaat aanhangt die op dat moment stroom nodig heeft, en zo nee, dan zelf geen stroom verbruikt?Ik denk dan aan een soort kring van die (kleine)stroom die pas compleet gemaakt wordt als je het apparaat aansluit. Is dat technisch onmogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Technisch mogelijk, economisch niet verstandig. Elke adapter brandt een keertje door, dan moet je die vervangen en dan verdient de fabrikant er weer aan. In de meeste apparaten wordt er "gewerkt" met 12 Volt, de trafo begeeft het altijd als eerste, niet het chipbord (listig).

Ik denk dat het verbruik dermate laag is dat men het de moeite niet waard vind. Er bestaan wel multiblokken waarbij er een toestel als master dient, bv de PC of TV, en als die afliggen krijgen de anderen geen spanning meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100